Як рятувати життя людей у засніжених Карпатах, вчилися гірські рятувальники Закарпаття

Як рятувати життя людей у засніжених Карпатах, вчилися гірські рятувальники Закарпаття
При цьому відпрацьовувалися найрізноманітніші надзвичайні ситуації, які тільки можуть трапитися в горах.

 

На Карпати очікує гірськолижний сезон. Про те, щоб відпочинок на високогір’ї був не лише комфортним, а й безпечним, дбають рятувальники гірської пошуково-рятувальної частини. Отож головні сили гірських рятувальників, передусім, скеровані на заходи, що сприяють підвищенню рівня безпеки туристів під час відпочинку в горах. А для постійного вдосконалення своїх професійних навичок надзвичайники проводять  планові учбово-тренувальні збори.

Сьогодні, 19 жовтня, такі спецнавчання Рахівська група, куди входять гірські рятувальники смт Ясіня, с. Лазещина, смт Усть-Чорна та м. Рахова, провели на базі гірськолижного комплексу "Драгобрат", що на горі Стіг. У ході навчань відпрацьовувалася евакуація потерпілих з крісельного витягу при його аварійній зупинці; визначення місцезнаходження на карті та місцевості, пошук потерпілих та надання допомоги постраждалим, поглиблення навичок при використанні засобів супутникової навігації  ( GPS- пристроїв).

Основна ідея таких тренувань - передача навичок досвідчених рятувальників молодшим колегам; закріплення практичного досвіду роботи рятувальників при проведенні пошуково-, та аварійно-рятувальних операцій на випадок виникнення екстремальних ситуацій в гірській місцевості краю. Під час таких навчань підвищується рівень боєготовності гірських рятувальників, виховується згуртованість, відповідальність та взаємодопомога серед особового складу гірської пошуково-рятувальної частини, що також є одним з головних чинників під час рятування людей у горах.

Аналогічні тренування згодом будуть проведені на горі Красія Великоберезнянського району та на гірських схилах Міжгірського району.

Джерело: У ДСНС України у Закарпатській області

 

19 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів