Найвищі темпи дитячої смертності в Україні зареєстровано у Закарпатській області!!!

Внаслідок антиукраїнської діяльності урядів Кравчука-Кучми сталася трагедія, через відсутність сучасних технологій в Україні зростає смертність серед новонароджених

 

У січні-вересні 2005 року в Україні спостерігається підвищення рівня материнської та малюкової смертності. За 9 місяців смертність серед породілля зросла на 22%, а серед новонароджених – на 4%. Такі дані були оприлюднені під час селекторної наради з питань материнської та малюкової смертності за участю першого заступника міністра Віктора Весельського, керівного апарату і головних фахівців МОЗ з начальниками обласних управлінь, ректорами вузів, головними фахівцями у регіонах.

Зокрема, у січні-жовтні рівень материнської смертності склав 18,3 випадків на 100 тис. живонароджених (у 2004 році – 14,2 випадки). Третина жінок помирає у закладах сільської мережі, що вказує на низький рівень роботи з жінками групи ризику. Зростання показника материнської смертності відбулося у 13 регіонах. Найвищі показники зареєстровані в Кіровоградській (45,9) та Чернівецькій областях (40,3). Рівень материнської смертності знизився у 5 регіонах. Не зареєстровано випадків смерті матерів у Тернопільській, Херсонській областях та у м. Севастополі.

Малюкова смертність за 9 місяців поточного року зросла до 9,96 випадків проти 9,57 на 1000 народжених живими. В абсолютних числах: у віці до 1 року померло 170 дітей; народилось живими малюків менше на 4 тисячі (за оперативними даними).

Зростання показника смертності дітей віком до 1 року відбулося у 19 регіонах: найвищі темпи зареєстровано у Закарпатській області (63%): останні чотири рейтингові місця за рівнем смертності дітей першого року життя займають Чернігівська (13,42), Закарпатська (12,83), Чернівецька (11,91) та Івано-Франківська (11,89) області. Значно нижчі загальнодержавних рівні малюкових втрат у Київській (7,4), Хмельницькій (7,8), Тернопільська (7,86) областіях та м. Київ (7,86).

Збільшення малюкової та материнської смертності відбулось через зниження уваги в регіонах до проблем перинатальної охорони плоду, зволікання у впровадженні сучасних перинатальних технологій, недостатню роботу з вагітними та ін.

ІА “Гаряча Лінія”

 

18 листопада 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів