Закарпатець прийшов у банк за кредитом, а йому — відмовили

Закарпатець прийшов у банк за кредитом, а йому — відмовили
Резонне запитання: "Чому?"

 

Названі причини, чому банки відмовляють нашим громадянам в отриманні кредитів:

       1. Проблеми з кредитною історією

    Найпоширеніша причина, з якої банки відмовляють в позиках. Перед тим, як видати клієнту кредит, банк оцінює його благонадійність і платоспроможність. За це відповідає система скорингу. Клієнтів із зіпсованою кредитною історією, в якій є прострочення і «завислі» кредити, вона просто блокує. До тих, у кого цієї історії немає, вона поставиться насторожено: вирішить не давати грошей зовсім або порадить позичити невелику суму і під більш високий відсоток.

    Що робити.

    2. Помилки у кредитній історії

    Якщо банку щось не подобається в кредитній історії, але ви точно знаєте, що всі ваші кредити були закриті вчасно, то, швидше за все, у неї закралася помилка.

    Що робити.

    3. Вік позичальника

    У кожного банку щодо цього свої правила. Одні кредитують, починаючи з 18 років. Іншим потрібно, щоб було не менше, ніж 21, третім – 23 і більше. Те саме стосується і вікового максимуму. В одних банках це 60, в інших – 65, в третіх – 70 років. Якщо в розумінні банку клієнт не підходить за віком, йому однозначно відмовлять.

    Що робити.

    4. Відсутність довідки про доходи

    Багато банків вимагають від потенційного клієнта довідку про доходи з місця роботи. Вона передбачає наявність офіційного працевлаштування, яке є далеко не у всіх. Багато людей сьогодні отримують зарплату в конверті. У деяких банках таким клієнтам відмовлять у кредиті.

    Що робити.

    До речі, оформити кредит без довідки про доходи можна у фінансовому супермаркеті Finance.ua. Вкажіть суму кредиту, строк, на який хочете його взяти, і побачите список банків і компаній, які готові його надати.

    5. Відсутність реєстрації (прописки)

    Для багатьох банків це також може стати вагомою причиною для відмови в кредиті.

    Що робити

    Якщо відмовили в кредиті, завжди намагайтеся з’ясувати точну причину у менеджера банку. Є невелика ймовірність того, що вам її назвуть. Хоча зазвичай банки цього не роблять. Адже, знаючи їх, шахраям буде простіше обдурити скорингові системи...

 

27 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів