Шашковий турнір «Надії Карпат» – вже у «Книзі рекордів Закарпаття»

Шашковий турнір «Надії Карпат» – вже у «Книзі рекордів Закарпаття»
Важливою і досить значущою подією для спортивної громадськості нашого краю є обласний шашковий турнір «Надії Карпат», який відбувся 20 жовтня на Хустщині в с. Копашнево.

 

Цей турнір є традиційним і проводиться з 2011 року. Щороку сюди збираються помірятися своєю майстерністю найсильніші шашкісти області. Завдяки зусиллям головного організатора турніру Володимира Молнара ці змагання зараз є наймасовішим спортивним заходом серед любителів шашок.  У минулому році на турнірі змагалися 150 учасників – це рекордна кількість учасників у цьому виді спорту. Цей факт було зареєстровано в «Книзі рекордів Закарпаття».

Цього року в турнірі взяли участь 140 шашкістів, на урочистому відкритті перед ними виступив сільський голова та розважав місцевийфольклорний ансамбль.

Сам турнір проходив за «швейцарською» системою у 10 турів, контроль часу 20 хвилин на партію обом учасникам. Ця часова межа була нелегкою навіть для досвідчених шашкістів, щоб успішно її подолати.

Найбільш вдало впорався з завданням 17-річний іршавчанин кандидат у майстри спорту Богдан Роман. Богдан зумів набрати 8,5 очок з 10 можливих. Другим став тячівський спортсмен Микола Костілко з 7,5 очками, третім фінішував представник Великого Бичкова Микола Куперльос з 7-ма балами.

Переможці були нагороджені грамотами, медалями обласної федерації шашок та цінними подрунками.

Як зазначив відомий шашкіст краю Йосип Ганич вже за тиждень у с. Нижня Апша (Тячівський район) розпочнеться ще один масштабний традиційний  дводенний шашковий турнір на честь Василя Ватамана.

Михайло РІШКО

 

01 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів