До уваги закарпатських школярів: стало відомо, скільки завдань буде у тестах ЗНО-2019

До уваги закарпатських школярів: стало відомо, скільки завдань буде у тестах ЗНО-2019
Український центр оцінювання якості освіти затвердив характеристики сертифікаційних робіт з 11 предметів зовнішнього незалежного тестування.

 

Відповідні характеристики визначені в наказі УЦОЯО.

Зокрема, затверджено загальну характеристику сертифікаційної роботи зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року з української мови та літератури, з історії України, з англійської, німецької, французської, іспанської мов, математики, географії, біології, фізики, хімії.

Згідно з наказом сертифікаційна робота з української мови та літератури складається з трьох частин і містить 58 завдань, на виконання яких відводиться 180 хвилин. При цьому результати завдань 1 та 3 частини будуть зараховані як державна підсумкова атестація для тих учасників ЗНО, які у 2019 році здобувають повну загальну середню освіту. Максимальна кількість балів, яку учасник може набрати, правильно виконавши всі завдання, 104.

Сертифікаційна робота з історії України складається з двох частин, результати завдань 1 частини (за вибором учасника ЗНО) будуть зараховані як державна підсумкова атестація. Робота містить 60 завдань, на виконання яких відводиться 150 хвилин. Максимальна кількість балів 94.

Сертифікаційні роботи з іноземних мов міститимуть 59 завдань, на виконання яких відводиться 150 хвилин. Масимальна кількість балів 72.

Характеристики сертифікаційних робіт розміщено на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі Предмети ЗНО. 

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році основна сесія ЗНО пройде з з 21 травня до 13 червня. Додаткова сесія - з 26 червня по 12 липня. Реєстрація на ЗНО триватиме з 5 лютого до 25 березня. Реєстрація на пробне ЗНО пройде з 8 по 31 січня. Пробні тестування відбудуться 16 та 23 березня. 

Кожен учасник зовнішнього незалежного оцінювання може скласти тест не більше як з чотирьох предметів. Результати ЗНО з трьох предметів зараховуватимуть як результат державної підсумкової атестації для тих осіб, які в 2019 році здобувають повну загальну середню освіту. Кожен випускник школи для отримання атестату має здати три обов'язкові предмети: українську мову та літературу (обов'язково), математику або історію України, і третій предмет учень має обрати з-поміж решти 11-ти.

Учні (студенти) закладів вищої освіти 1-2 рівнів акредитації та закладів профтехосвіти мають складати ЗНО з української мови та літератури та математику або історію України на вибір.

ukrinform.ua

 

08 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів