В Ужгороді буде професійна футзальна ліга

В Ужгороді буде професійна футзальна ліга
Ще досі триває чемпіонат області з футболу, але вже сьогодні, 10 листопада офіційно в спорткомплексах «Зінедін» та «Юність» розпочинаються матчі Ужгородської фут зальної ліги.

 

Тож напередодні старту третього за ліком сезону УФЛ 2018/2019 поспілкувався з президентом УФЛ, до речі, моєю колегою -  Олександрою Терембець.

- Олександро, Ужгородська фут зальна ліга з кожним сезоном  розширюється як за кількістю учасників, так і за їх географією. В цьому сезоні, також є новачки?

- Так. Уже минулої суботи, 3 листопада  відбулися кваліфікаційні поєдинки між претендентами за потрапляння до чотирьох ліг УФЛ. Змагалися 12-ть команд, 10 з яких потрапили до різних ліг. Тож до старожилів у суперлізі, вищій, першій та новоствореній другій лігах додалися нові учасники. Загальна кількість команд-учасниць УФЛ 32.

- Який часовий проміжок проведення фут зального чемпіонату?

- Як і минулого сезону змагання складатимуться з двох кіл. Перша частина розпочнеться 10-11 листопада й завершиться 22-23 грудня, потім буде перерва до 19 січня, а далі змагання продовжаться до 2-3 березня.

- Які цікавинки чекають на вболівальників та учасників УФЛ?

- Щороку ми проводимо наш турнір під певний стиль. Цей сезон у нас пройде в бразилійському стилі. Всім відомо, що Бразилія – це країна карнавалів, і саме в цій південноамериканській країні був уперше проведений чемпіонат світу з фут залу. Тож саме в такому концепті в нас буде друкуватися поліграфічна продукція – афіши, буклети різні сувеніри та організований концерт під час закриття змагань.

- В минулому сезоні переможці супер та вищої  ліг отримували право виступів у всеукраїнських змаганнях. Така тенденція продовжиться й далі?

-  Так. Більше того, ми відправили заявку на проведення фінальної частини Всеукраїнського  чемпіонату серед аматорських фут зальних команд. Сподіваємося, що Ужгород отримає право на проведення цих змагань. А на передсезонних зборах УФЛ, які відбулися 6 листопада з керівниками та тренерами команд-учасниць ми прийняли пропозицію від асоціації футзалу України трансформувати суперлігу УФЛ у зону другої ліги України, тобто надати їй статус професійної. За такого формату проведення змагань у суперлізі можливе залучення арбітрів із сусідніх областей, протоколи всіх матчів будуть відправлятися в асоціацію фут залу України. А переможець суперліги візьме участь у плей-оф кращих команд Другої ліги України (наразі є 7 груп (зон) у Другій лізі України), яке, за попередньою інформацією, стартує 10 березня і складатиметься з двох матчів (дома-виїзд).

Розмову записав Роман СЕНИШИН

 

08 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів