В Ужгороді спецшкола-інтернат матиме сучасний спортзал та басейн (ФОТО)

В Ужгороді спецшкола-інтернат матиме сучасний спортзал та басейн (ФОТО)
Керівництво облради проінспектувало будівництво спорткомплексу Ужгородської школи-інтернат за кошти краю. У День української писемності та мови, який щорічно відзначається 9 листопада, виконуючий повноваження голови облради Йосип Борто разом з головою постійної комісії з питань бюджету Василем Кошелею відвідали Ужгородську загальноосвітню спеціалізовану школу-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської облради.

 

На території школи-інтернат керівництво облради проінспектувало хід будівництва та реконструкції критого спорткомплексу (спортзал та басейн), розпочатого ще 5 років тому. За словами директорки навчального закладу Олени Іщенко, загальна кошторисна вартість цього об’єкту на сьогодні складає 32,4 млн грн, з яких виконано робіт майже на 25 млн грн. Левову частку  на будівництво потужного спорткомплексу виділяє облрада з бюджету краю, лише півтора мільйони гривень надано з Державного фонду регіонального розвитку.

Відтак, гості оглянули величезний спортзал, де проводитимуться різні змагання, і який планується урочисто відкрити вже наприкінці листопада п.р. Далі оглянули роздягальні з душовими кабінками, недобудований басейн (25х11м), на який потрібно наступного року виділити 4,8 млн грн, аби ввести його в експлуатацію. Уважно вислухали підрядника ТОВ «Торговий дім Універсал Україна», з яким торік укладено нову угоду (попередній виявився недобросовісним та порушив строки виконання зобов’язань за договором), як виконуються завершальні роботи. А їх тут чимало – від прокладання трубопроводу водопостачання, опалення, каналізації, встановлення котлів, насосів і до внутрішніх робіт – улаштування каркасу підвісних стель, штукатурення, керамічне покриття тощо. Йосип Борто та Василь Кошеля – один досвідчений колишній директор школи, другий – з багаторічним досвідом будівника, -  на власні очі пересвідчилися у якості проведених робіт, оглянувши котельню та мережу теплопостачання, випитавши про гідроізоляцію спортзалу, систему підлогового опалення, перевіривши фасадні роботи.

Вже у неформальній розмові з очільницею найкращого в області за здачею ЗНО освітнього закладу, де нині  навчається півтисячі учнів з усіх куточків Закарпаття (а це 17 класів, з яких 4 – спортивні), керманичі облради дізнавалися, якими проблемами стикається школа-інернат. Перше, це ігнорування з боку міського голови м.Ужгорода Богдана Андріїва на неодноразові прохання керівництва школи забезпечити пішохідну розмітку по вул. Загорській, де зранку учні масово переходять вулицю, йдучи на уроки, наражаючи себе на небезпеку з боку водіїв. Друга проблема – незабезпечення навчального закладу сучасною комп’ютерною технікою. Наразі в спецшколі діє два комп’ютерні класи, в яких комп’ютери востаннє закуповувалася ще у 2004 та 2008 роках. Керівник школи щороку готує відповідні листи на адресу департаменту освіти і науки ОДА, втім ці прохання навідріз не чують… Третє актуальне питання – це вчасне фінансування з обласного бюджету коштів для завершення будівельних робіт басейну, аби через півроку учні могли вже одержувати уроки з плавання.

Щодо останнього питання, то Василь Кошеля зі свого боку запевнив директорку спецшколи у максимальному лобіюванні, аби у наступному році підрядна фірма одержала необхідну суму з обласного бюджету, щоб басейн запрацював на повну.

- Відвідавши цю школу-інтернат, ми переконалися, що директорка максимально дбає про комфортне, сучасне життя та виховання своїх підопічних, вкладаючи свій багаторічний педагогічний досвід, авторитет, інноваційні підходи у навчанні, і це дає гарні результати зі ЗНО, випускаються успішні учні, сформовано позитивний імідж загалом для навчального закладу. Прикро, що нині держава не належним чином дбає про розвиток та інфраструктуру освітніх закладів, яскравим прикладом чого бачимо виділення всього-на-всього півтора мільйона гривень з 32,4 мільйонів з ДФРР на будівництво спортзалу та басейну. Але ми, депутати, зі свого боку будемо робити все необхідне, аби навчально-виховний процес молодих закарпатців проходив у комфортних умовах, відповідаючи сучасним вимогам і стандартам, аби вони здобували якісну освіту. Адже ми чітко усвідомлюємо, що саме від молоді залежить майбутнє України. Тож, максимально правильно «інвестуючи» в молоде покоління, матимемо розвинену економіку, стабільність та добробут, - констатував Йосип Борто.

Прес-служба Закарпатської облради

 

09 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів