Закарпатські лісівники запевняють: де цьогоріч вирубали, наступного року саджатимуть

Закарпатські лісівники запевняють: де цьогоріч вирубали, наступного року саджатимуть
Цьогоріч осінь виявилася напрочуд сприятливою для робіт, які пов’язані із відновленням лісу для працівників ДП «Ясінянське ЛМГ». Зранку легенькі морози, а вдень тепле сонечко сприяють проведенню лісокультурних робіт.

 

Як розповідає лісничий Довжанського лісництва Михайло Кувік лісівники Довжанського лісництва мають план для проведення осінньої посадки лісу на площі 2,6 га та проведення природного поновлення на площі 4,2 га. Саме так лісові господарники відтворюють ліси після цьогорічних зрубів.

«Лісівники завжди піклуються про ліс і лісовідтворення. На кожній ділянці, де була проведена вирубка цьогоріч або наступного року проводиться посадка. Так цієї осені під керівництвом майстра лісу Михайла Глуханюка провівся осінній посів у розсаднику Довжанського лісництва клена-явора, ясеня і липи. Звичайно, у цій роботі ми не обійшлися без допомоги місцевого населення та представників влади. Однак основна ноша робочого процесу лягла на незмінних лісокультурниць, які постійно нам допомагають у створенні високопродуктивних лісів - Марію Романюк, Олена Хабарова, Марія Калинюк та інші. Варто також зазначити, що цієї осені також працівники Довжанського лісництва із закоченими рукавами взялися до заготівлі насіння.

За фенологічними спостереженнями планується заготовити 40 -50 кг переробленого насіння; клена- явора, ясена звичайного, липи серцелистої та ялиці білої.

Закарпатське ОУЛМГ

 

10 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів