Сонячне Закарпаття: клапті снігу та цвітіння кульбаб – 10 листопада на третьому за висотою «піку» України

Сонячне Закарпаття: клапті снігу та цвітіння кульбаб – 10 листопада на третьому за висотою «піку» України
Неймовірно тепла осінь ще й у ці дні, на початку другої декади листопада, дозволяє на Закарпатті з приємністю і без труднощів підніматися на знакові вершини нашої держави.

 

Як засвідчило сходження працівників лісової галузі краю та журналістів у суботу, 10 листопада, на третю за «рейтингом висотності» гору України – Піп Іван або ж Чорна гора, біля легендарної обсерваторії Білий Слон зараз водночас місцями і сніг лежить, і кульбаби та інші квіти цвітуть.

Уже в цьому «сезоні», наприкінці вересня, біля обсерваторії зафіксували перший і, напевно, найтовстіший покрив снігу – 11 сантиметрів. Ці фото облетіли всю країну. Хтозна, з тих часів, чи пізніших, лише в найглибших западинах і на схилах, недосяжних сонцю, і зараз є трохи снігу. Проте погода, коли не дме вітер, навіть у нинішній останній осінній місяць дозволяє підніматися на Піп Іван в одязі з коротким рукавом. Звідси, до речі, «рукою подати» до Говерли, Бребенескула і озера поруч, Дземборні, озера Несамовитого, полонини Веснарка та багатьох інших див природи.   

Чорна гора – друга вершина, на яку Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства організувало колективний похід для працівників – цього року до Дня працівників лісу піднялися на Говерлу, надалі планують підкорити всі шість «закарпатських» 2-х тисячників.

«Україна, на жаль, уже не має гір, крім Карпатських, тому кожен має знайти час побувати тут, а Закарпаття повинно розвивати туризм, бо за ним майбутнє краю», – поділився враженнями один із туристів, якого зустріли на шляху. Лісівники – якраз одні з тих, від кого значною мірою і залежить розвиток туризму. Бо погода, як показали ці дні, може не лише сприяти, а й відверто балувати.

Емоції закарпатських гір, де зустрілися водночас усі пори року, – на світлинах.

uzhgorod.net.ua

 

13 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів