Закарпатські гірськолижники з ураженням опорно-рухового апарату – медалісти на Кубку Азії

Закарпатські гірськолижники з ураженням опорно-рухового апарату – медалісти на Кубку Азії
На престижних змаганнях з гірськолижного спорту (12 - 16 листопада) серед спортсменів із інвалідністю на Кубку Азії в Дубаї (Об'єднані арабські емірати) взяли участь і двоє представників Закарпаття з ураженнями опорно-рухового апарату.

 

Наші спортсмени – студентка юридичного факультету УжНУ Наталія Демян та студент Хустського лісотехнічного колежу Андрій Волощук на чолі з тренерським тандемом Маріанною Фріндт та Крістіаном Мінаєм – здобули нечуваний успіх: п’ять нагород на двох. Причому в Наталії – три золоті нагороди, а Андрій став срібним та бронзовим призером змагань.

Як розповіла нашому виданню наставниця наших гірськолижників М. Фріндт, «Змагання в Дубаях відбувалися в так званому холодильному тунелі, зі штучним снігом та постійною температурою від -2 до -5. До самих стартів відбувся кваліфікаційний відбір, після якого багато спортсменів відсіялося, тому безпосередню участь у Кубку Азії брали найсильніші гірськолижники. До речі, це перший серйозний успіх такого рівня для Наталії та Андрія».

Після повернення додому, спортсменів привітали на юридичному факультеті УжНУ (де навчається Наталія). Вітав переможців декан факультету, віце-президент Федерації зимових видів спорту Закарпаття Ярослав Лазур.

Тож вітаємо наших спортсменів з вагомим здобутками, так тримати й далі!

Уже з 27 листопада Наталія Демян та Андрій Волощук разом із тренерами Маріанною Фріндт та Крістіаном Мінаєм перед офіційними майбутніми змаганнями відправляться на 10-денний тренувальний збір до австрійських Альп.

Роман СЕНИШИН,

Uzhgorod.net.ua

 

21 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів