За ухилення від зборів резервістів закарпатцям світить відповідальність

За ухилення від зборів резервістів закарпатцям світить відповідальність
У кращому випадку відбудуться штрафом, у гіршому - арешт.

 

Про це йшлося сьогодні під час брифінгу щодо проведення навчальних зборів резервістів оперативного резерву першої черги в умовах запровадження правового режиму воєнного стану в окремих областях України.

Заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення Петро Марко наголосив: "Шановні резервісти оперативного резерву першої черги, явка за викликом – це ваш обов'язок. За невиконання обов'язку є відповідальність, в тому числі – кримінальна. Частина 2 337 статті ККУ визначає: ухилення військовозобов'язаного від навчальних чи перевірочних або спеціальних зборів карається штрафом до 70 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом, на строк до 6 місяців".

Відтак додав: "Хлопці, Батьківщина потребує вас. Ваш досвід зараз дуже цінний. Коли в нас буде потужний готовий резерв, на Сході буде менший ризик ескалації, бо агресор не посміє загострювати конфлікт, розуміючи нашу готовність дати відсіч".

Якщо залишилися запитання, у військкоматі радять звертатися на гарячу лінію, що працює цілодобово: 066 902 40 64.

Нагадаємо, військком заявив, що хоч на Закарпатті воєнний стан не ввели, але краяни мають бути готові до його введення, вони отримають добові, грошове забезпечення та винагороди. Крім того під час брифінгу пояснили, хто такі резервісти першої черги й кого з закарпатців стосується воєнний збір.

Uzhgorod.net.ua

 

03 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів