ТОП-5 варіантів, де кататися на лижах в українських Карпатах

ТОП-5 варіантів, де кататися на лижах в українських Карпатах
Кататися на лижах або сноуборді можна не лише в Протасову Яру в Києві. Inspired зібрав найкращі варіанти для тих, хто планує поїхати в Карпати взимку та поки не визначився, на який саме курорт їхати, пише видання inspired.com.ua

 

Буковель

Як доїхати: поїздом до Івано-Франківська або Яремчі, далі — автобусом або таксі

Ціна: 290 грн (один підйом), 1 120 грн (один день катання)

Буковель — найбільший український гірськолижний курорт, загальна протяжність трас становить понад 50 кілометрів. Кататися тут можна як на лижах, так і на сноуборді, а траси різного рівня складності задовольнять як початків, так і професіоналів.

Мінусом може бути ціна, яка є найвищою серед українських гірськолижних курортів, а також необхідність бронювати житло заздалегідь. Якщо це не відлякує, то Буковель — оптимальний варіант для любителів катання, які не хочуть виїжджати закордон.


Драгобрат

Як доїхати: поїхати поїздом до Ясіні, далі — таксі

Ціна: від 380 грн (за шість підйомів)

Драгобрат знаходиться неподалік від Буковеля, але доїхати сюди складніше — на позашляховику або на таксі з місцевими водіями. Драгобрат — найвищий гірськолижний курорт України, але вибір трас та їх складність тут не такий широкий, як в Буковелі

Відповідно і ціни в декілька разів дешевші. Є різні цінові опції для двох різних підйомників: за одним абономентом можна кататися лише на одному підйомнику, а не на усіх, як в Буковелі.  Найдешевший підйом стартує від 50 гривень, абонементи на день відсутні, але можна купити, наприклад, 10 підйомів за 300 гривень. Туристів тут також набагато менше, ніж у Буковелі.


Славське

Як доїхати: поїздом до Славська, а до кожного підйомника окремо на таксі

Ціна: від 400 грн (абонемент на один день)

Славське — варіант для тих, хто хоче спробувати покататися не лише на одній горі, а одразу на декількох. Гірськолижний курорт у Львівській області завжди переповнений відвідувачами, оскільки зі Львова на вихідні саме в Славське здебільшого їдуть на лижі.

Захар Беркут, фото – В. Гармаш

Кататися на лижах/ сноуборді можна з гір Погар (абонемент — 300 грн), Високий Верх (400 грн), Захар Беркут (500 гривень) та Тростян (530 гривень). Жодна з цих гір не є надто складною, більше підійде для аматорів та новачків, але краєвиди у Славському відкриваються просто неймовірні. Заради них можна сюди їхати навіть тим, хто дуже добре катається на лижах.


Пилипець

Як доїхати: поїздом до Воловця, далі — автобус або таксі

Ціна: 70 грн (один підйом), 500 грн (денний абонемент)

Закарпатський курорт, який найбільше сподобається тим, хто любить кататися поза трасами. Для професіоналів є гора Гимба, куди піднятися можна трьома підйомниками, а більшість спусків є «червоними» за рівнем складності. Також тут в підніжжі одної з гір знаходиться траса для бігових лиж.


Ізки

Як доїхати: поїздом до Воловця, далі — автобус або таксі

Ціна: від 50 грн (один підйом), від 400 грн (денний абонемент)

Курорт Ізки знаходиться неподалік від Пилипця, він розрахований, в першу чергу, на тих, хто тільки вчиться їздити. Узагалі Ізки позиціонує себе як екокурорт, куди можна їздити відпочивати протягом усього року.

Узимку тут можна кататися на п’яти трасах, усі вони або легкої, або середньої складності. Ціна на підйом залежить від дня — у будні денний абонемент коштуватиме 400 гривень, у вихідні або святкові — 600 грн.

 

05 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів