Лісівники Іршавщини врятували та прихистили козуль: це варто побачити (ВІДЕО)

Лісівники Іршавщини врятували та прихистили козуль: це варто побачити (ВІДЕО)
Річанське лісництво, Довжанського лісомислиського господарства, стало домівкою для трьох козуль. На території підприємства лісівниками було збудовано спеціальний вольєр, де на сьогоднішній день знайшли прихисток три козулі.

 

Петя, Найда та Мотря – саме так назвали лісівники своїх підопічних. В кожного із них своя історія. Найдавнішим мешканцем тут є Найда. Сьогодні вона практично не боїться людей та полюбляє їх ласку. Самотньою судилось бути їй не довго. Невдовзі сусідом для Найди став самець Петя.

На відміну від попередніх мешканців вольєру, важка доля спіткала Мотрю. Козулю знайшли в лісі працівники державної лісової охорони. Тварина заплуталась в колючій дріт та була сильно виснажена, зламала три лапи, а її тіло вкривали царапини й рани. 

Після довготривалої реабілітації, Мотря почувається добре, хоча наслідки травм ще можна побачити на її тілі. Однак лісівники запевняють, через декілька місяців козулю буде не упізнати. Загалом лісові мешканці живуть біля лісівників та єгерів у достатку, останні постійно дивляться, щоб у годівницях була їжа та вода.

Сьогодні Річанське лісництво не останній об’єкт Іршавського району, який знаходиться під прицілом туристів. І особливу роль у цьому лісівники завдячують саме козулям, яких невдовзі стане більше, адже Найда очікує на потомство.

ЗОУЛМГ

 

08 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів