Перший тиждень акції «Письменник за прилавком» в Ужгороді завершився байками Андрія Шипа

Перший тиждень акції «Письменник за прилавком» в Ужгороді завершився байками Андрія Шипа
У житті байкарів – хоч греблю гати. А от письменника, що пише байки, зустрінеш не так часто. Поспілкуватися зі справжнім байкарем та ще й отримати авторську книгу з автографом та цікавим алегоричним побажанням мали нагоду відвідувачі п’ятничної акції «Письменник за прилавком» – цього разу з читачами у «Кобзарі» спілкувався Андрій Шип.

 

Головним чином автор презентував свою збірку байок «Коли ще звірі ґаздували». «Цей жанр завжди лежав мені до душі. Ми часто не можемо подивитися на ті чи інші речі з критичної точки зору. А так у читача є така можливість завдяки сатирі й гумору. Думаю, в наш час сатира й гумор обов’язково мають бути у житті людей – це розширює світогляд і дає можливість посміятися з себе й стати сильнішими. Для суспільства байки, вважаю, дуже важливі», – розповідає Андрій Шип.

Тематично його байки показують взаємини між різними верствами суспільства, а сюжети здебільшого підказує саме життя.

Байки завжди містять висновок, мотивацію до роздумів. У творах Андрія Шипа українці впізнають себе та своїх знайомих чи друзів: «Деякі епізоди були б цікаві й дітям, але, думаю, більшість моїх байок все ж несуть певний життєвий досвід, що буде більш зрозумілий дорослому читачу – людям, які зіткнулися з несправедливістю, цинізмом тощо».

Крім власної збірки, письменник познайомив читачів і з книгами свого батька – Юрія Шипа: «Завдяки йому я й маю потяг до літератури – я ріс у літературному середовищі. Ми спілкуємося, обговорюємо, але часто наші погляди на письменство не збігаються. Однак я радий сьогодні показати відвідувачам і його книги».

Найчастіше відвідувачі питають, для чого існують байки, яким є процес їхнього написання, а також – що спонукає писати байки. Аби довідатися про це – долучайтеся до акції наступного року.

А також не проґавте можливості поспілкуватися з письменниками й особисто запитати в них усе, що вас цікавить. Уже в понеділок «Письменник за прилавком» – Сергій Федака.

Ксенія Шокіна

Медіацентр УжНУ

 

09 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів