Почесне звання «Мати-героїня» від Президента отримали 85 мешканок Закарпаття!

Почесне звання «Мати-героїня» від Президента отримали 85 мешканок Закарпаття!
Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» 883 українкам, серед яких 85 мешканок Закарпатської області. Зокрема, 30 мешканок Іршавського району, 24 – Тячівського, 16 – Рахівського, п’ять – Хустського, три – Мукачівського, дві – Воловецький, одна – Свалявського, три – м. Ужгород та одна – м. Мукачева.

 

До відзначення представлені багатодітні матері, які виховали до восьмирічного віку п’ять і більше дітей, створили належні умови для їхнього інтелектуального, фізичного та духовного розвитку.

Особам, удостоєним почесного звання, буде вручено нагрудний знак та посвідчення, виплачена одноразова винагорода у 10-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. На сьогодні ця сума складає 17 620 гривень.

Довідково:

Почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі, дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їхніх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, відповідно до пункту 9 розділу І Положення «Про почесні звання України», затвердженого Указом Президента України від 29.06.2001 р. № 476/2001.

Прес-центр Закарпатської ОДА

 

12 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів