ТОП-15 зимових фільмів, які створять закарпатцям святковий настрій

ТОП-15 зимових фільмів, які створять закарпатцям святковий настрій
Чим ближче до Нового року, тим більше ми прагнемо святкового настрою, який можуть допомогти створити новорічно-різдвяні фільми.

 

1. Один вдома (Home Alone 1/2, 1990/1992)

Про цей фільм нема потреби комусь розповідати. Він знайомий кожному із дитинства і переглядається із кожним роком все у такому ж дитячому захваті, наче вперше. Саме тому — не можливо не поставити його першим у будь якій добірці фільмів, пов’язаній із зимою, Новим Роком, Різдвом.

 

2. Це дивовижне життя (It’s a Wonderful Life, 1946)

Головний герой напередодні Різдва опинився у страшній скруті, тому вирішує вчинити самогубство. Проте з неба йому послали янгола-охоронця, місія якого — врятувати бідолаху та подарувати йому натхнення до життя. 

3. Сім’янин (The Family Man, 2000)

Головний герой живе розкішно. Проте завжди зустрічає Різдво наодинці. Одного разу він прокидається у зовсім іншому житті: красуня дружина, чудові та люблячі діти та навіть великий пес. Проте разом із цим він опиняється в скруті.

4. Кейт і Лео (Kate & Leopold, 2001)

Кейт і Лео опиняються в Нью-Йорку перед Різдвом. Вона завжди зайнята роботою, а він з'являється за загадкових обставин і нічого не знає про сучасний світ. Смішна, романтична та казкова історія, яка чудово підійде для святкових вихідних.

5. Втрачене Різдво (Lost Christmas, 2011)

Перед Різдвом у Манчестері з’являється загадковий чоловік, який має надприродну можливість. Він не знає, як опинився в місті і що з ним було до того. Доторком руки він визначає, що людина втратила і як їй це повернути. Згодом чоловік зустрічає хлопчика, який втратив батьків і історія набирає нових обертів. Сумний, але глибокий фільм — ідеально підходить для перегляду наодинці.

6. Чудо на 34-й вулиці (Miracle on 34th Street, 1947)

В історії поєднались життя жінки, яка працює у святковому бізнесі та абсолютно не вірить у дива, її дочки, яка свято вірить в Санту, та власне самого Санта Клауса, який випадково потрапляє на роботу в торговий центр, де працює головна героїня. І хоч їх подальша доля має на шляху певні складності — на захист різдвяного дива стає навіть сам закон.

7. Інтуїція (Serendipity, 2001)

Двоє людей випадково зустрічаються та одразу захоплюються одне одним. Вони проводять чудовий вечір разом, чоловік просить про наступне побачення і пропонує обмінятись номерами телефонів. Але жінка переконана, якщо це доля, то вони й так зустрінуться знову. А далі - перебіг подій, який зачаровує глядача та дарує романтичний настрій.

8. Щасливого Різдва (Joyeux Noël, 2005)

Події відбуваються перед Святим Вечором у 1914 році. Богом забутий куточок Західного фронту, перетин окопів французьких, англійських та німецьких солдатів. І як слід у такий час — до них приходить справжнє різдвяне чудо. Склавши зброю, усі солдати виходять, аби заспівати пісень, привітати одне одного зі святами, поховати загиблих та навіть обмінятись подарунками.

9. Реальна любов (Love Actually, 2003)

Історії зовсім різних людей переплітаються між собою за 5 тижнів до різдва й у Святвечір сплітаються в ідеальну картину. Всі вони цікаві, веселі, зворушливі. А як інакше, коли ролі грають кращі зірки? Наприклад, Кіра Найтлі, Клаудія Шиффер, Хью Грант та багато інших. А доповнюється все піснею God Only Knows, знаменитих The Beach Boys, у якості саундтреку. Ну просто неможливо встояти перед чарами цього фільму та не передивитись його у свята ще раз.

10. 12 різдвяних побачень (12 Dates of Christmas, 2011)

А у вас бувало таке, що хотілось почати день спочатку та прожити його зовсім інакше? У головної героїні з’явилась така можливість. Вона розлучилась із хлопцем, якого дуже хотіла повернути. Але тим часом зіпсувала побачення з іншим хорошим чоловіком, який не заслуговував такого ставлення. Коли є шанс все змінити — вона виправляє всі недоліки першого побачення та розуміє, наскільки круте у неї насправді життя. Головний же сенс історії у тому, що для таких маленьких змін нам треба не магічна машина часу, а проста віра у себе та увага до інших.

11. А як щодо тебе? (How About You, 2007)

Дві сестри — зовсім різні за характером. Одна весь свій час віддає роботі у пансіонаті для літніх людей. Інша перебивається мілкими заробітками. І от зараз звернулась до сестри у пошуках роботи. Та взяла її у пансіонат. Але неочікувано захворіла їх мати. Відповідальна сестра поїхала, аби за нею доглянути та залишила помічницю доглядати за пансіонатом. А що може статись? Адже це різдвяні свята й у будинку залишилось лише чотири пенсіонери, які захотіли зустріти різдво на самоті. Та ми знаємо, що саме із таких непримітних початків — виростають найцікавіші історії. І ця комедія — тому підтвердження.

12. Відпочинок за обміном (The Holiday, 2006)

Історія двох жінок, які живуть у різних куточках світу, але при цьому мають схожі долі. Обидві мають творчі професії й проблеми в особистому житті. Дівчина з Лондона закохана у чоловіка, серце якого належить іншій. А дівчина з Каліфорнії дізнається, що чоловік має коханку. Обидві захотіли втекти від проблем та звернулись до сайту “Обміну житлом”. Вони знайшли одна одну та вирішили обмінятись будинками на два тижні. А ви ж знаєте, що в магічний період різдвяних свят — навіть двох тижнів достатньо. Аби повністю змінити своє життя.

13. Пережити Різдво (Surviving Christmas, 2004)

Тим, хто вже давно не живе у батьківському домі — зрозуміле це відчуття. Бажання повернутись у дім свого дитинства та відсвяткувати те саме Різдво, як раніше. Головний герой — успішний бізнесмен із нестерпним характером. Він приїхав до батьківського дому, хоч той вже давно продали іншій родині. Та навіть це не завадить його планам — чоловік пропонує скажені гроші теперішнім власникам будинку. Все що від них вимагається — прийняти його на різдво, як члена своєї родини і влаштувати сімейне свято. Та все вийшло доволі комічно, враховуючи, що родина виявилась такою ж неврівноваженою, як і сам бізнесмен.

14. Чотири Різдва (Four Christmases, 2008)

Ця пара разом вже три роки й в них ідеальні відносини. Спільні захоплення, спільні подорожі та однакові погляди на життя. А саме — ніякого одруження, ніяких дітей та Різдва із батьками. Зазвичай свята проходять десь на остовах, біля океану. Та цього разу рейс скасували й це ще й показали по телевізору! Всі батьки знають, що пара залишилась в місті. А оскільки вони обоє — із розлучених сімей, то відвідати на Різдво потрібно аж чотири різних будинки. І кожен з них — переповнений родичами.

15. Вам лист (You’ve Got Mail, 1998)

Мила історія відносин, які почались із листування. Вони спілкуються в інтернеті та не наважуються на зустріч в реальному житті. В обох є своє життя та стосунки. Вона — власниця маленької крамнички з книгами. А він — власник нового книжного супермаркету, що відкрився навпроти та склав велику конкуренцію. Романтична атмосфера доповнюється духом Різдва, яке от-от настане. Все місто в прикрасах, на вулиці сніг. А душу зігріває гра легендарних акторів, таких як Том Хенкс та Мег Раян.

 

Джерело: Вікторія Демидюк для vsviti.com.ua

 

30 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів