ТОП-10 гірсько-лижних курортів Закарпаття (ФОТО)

ТОП-10 гірсько-лижних курортів Закарпаття (ФОТО)
ТОП-10 гірськолижних курортів Закарпаття, як для професійних лижників так і для тих хто прагне навчитись кататись на лижах.

 

Як повідомляє “Турінформ Закарпаття“, справжнє задоволення від катання на лижах можна отримати на одному з гірськолижних курортів Закарпаття.

“Звичайно, що кожен може обрати собі той рівень сервісу та інфраструктури в залежності від можливостей, вартості, рівня підготовки, різноманітності послуг. Сьогодні гірськолижні траси вищого рівня у Словаччині, Польщі, Австрії дорожчі, як і на Прикарпатті. У той же час перевагою Закарпаття є ширший сезон, різноманітність послуг, наявність термальних вод, доступність цін”, – йдеться у повідомленні.

1. Гірськолижний курорт Драгобрат

Драгобрат, це найвисокогірніший гірськолижний курорт України, улюблене місце катання на лижах, сноубордах, санках для любителів активного відпочинку в Карпатах.

Гірськолижний курорт Драгобрат розташований на висоті 1400 м н.р.м., на перетині хвойних лісів та альпійських лугів, у підніжжі гори Стіг (1705 м н.р.м.) та гірського масиву Близниця (1883 м н.р.м.). Сніг на курорті Драгобрат лежить з листопада до травня, то є це ідеальне місце для відпочинку майже пів року. Гори оточують урочище Драгобрат у формі підкови, що у свою чергу створює тут сприятливі кліматичні умови, що гарантують природню висоту снігу до трьох метрів.

Адреса курорту Драгобрат: Закарпаття, Рахівський район, Ясіня, урочище «Драгобрат».

2. Гірськолижний курорт Пилипець

На курорті Пилипець, для любителів катання на лижах обладнано декілька спусків різного рівня складності та підготовки. Це другий, після Драгобрату гірськолижний курорт за висотою гірськолижний курорт на території Закарпаття. Катання на лижах починається з висоти 700 метрів над рівнем моря, але найвищі траси починаютья з вершини гори Гимба (1497 метрів).

Адреса: Міжгірський район, село Пилипець.

3. Гірськолижний курорт Подобовець

Катання на лижах на гірськолижній зоні Подобовець здійснюється на трасах, що мають різну довжину, складність та пологість. Тому тут буде комфортно, як тим хто вже катається так і тим, хто лише вчиться кататись на лижах. Ждя лижників працюють 3 бугельні підйомники (400 м, 1250 м та 1300 м., два останні витягують лижників на висоту 360 м, яка є природнім перепадом та додає адреналіну під час катання на лижах).

Адреса: Міжгірський район, село Подобовець.

4. Гірськолижний курорт Ізки

Для любителів катання на лижах, гірськолижні курорти Закарпаття та курорт Ізки, це чудова нагода гарно відпочити та отримати насолоду від катання на лижах посеред чудових краєвидів, гірських схилів. Гірськолижний курорт Ізки для любителів катання на лижах підготував 2 витяги: бугельний для початківців (150 м), двокрісельний (1000 м).

Адреса комплексу Ізки: Закарпаття, Міжгірський район, село Ізки.

5. Гірськолижний курорт Бескид

Гірськолижні траси у селі Верхній Студений на території курорту «Бескида» підійдуть як для лижників-початківців та для тих, хто вже вміє кататись. Для любителів катання на лижах пропонується 4 траси: траса довжиною 1200 м (перепад висот 250 м), траса довжиною 900 м (перепад висот  160 м), трасса турбази «Едельвейс» —  1000 м та траса спорткомплексу «Адреналін» довжиною 400 м.

Адреса: Міжгірський район, село Верхній Студений.

6. Гірськолижний курорт Красія

Головна перевага Красії, це основна траса гірськолижного курорту, найдовша в Україні траса, принесе задоволення від катання на лижах. Довжина траси 3.5 км, перепад висот – 600 м, ширина трас від 100 до 250 метрів, гірськолижні траси підходять як для початківців, так і для досвідчених лижників, допускається катання поза гірськолижними трасами (Free ride).

Адреса: Красія розташований в селі Вишка, В.Березнянского р-ну, Закарпаття (станція Кострино).

7. Гірськолижний комплекс Великий

На курорті працює лижна школа, то ж новачки можуть навчитись кататись на лижах. Загальна протяжність трас понад 4,5 км, перепади висот від 432 до 850 метрів. контроль за безпекою на трасах  здійснює патруль. Чорна траса – найскладніша, призначена для професійних лижників, довжина 1 км. Червона траса – призначена для любителів катання на лижах та впевнених сноубордистів. довжина 1,2 км. Синя траса призначена для початківців, довжина траси 350 м. Зелена траса – для початківців, та дітей, пологий спуск довжиною 350 м. На гірськолижному курорті Великий працює траса для сноутюбінгу, де катаються на спеціальних надувних камерах (тюбах), довжина траси 250 м.

Адреса:Тячівський район, село Калини.

8. Курорт Воєводино

Курорт «Воєводино» – це  чудова нагода для катання на лижах як для дорослих так і для дітей. Тут є навчальна траса та дитячий підйомник. Для лижників з досвідом катання на лижах на трасі середньої складності , довжина траси 900 м, перепад висот – 100м, працює бугельний підйомник. Для тих хто прагне навчитись, є послуги інструктора, працює лижна школа. На території курорту Воєводино  «Воєводино» траси обладнані сніговими пушками, то ж за наявності стійкого морозу гарантоване катання на лижах.

Адреса: Перечинський район, село Тур’я Пасіка, урочище Воєводино.

 9. Село Поляна, готель Катерина

На території Свалявського району, у селі Поляна є гірськолижна траса для катання на лижах. На території готелю «Катерина» облаштовано трасу та власний бугель ний підйомник (600 метрів), систему сніження, що гарантує комфортне катання та відпочинок в Закарпатті.

Також тут відкрито  тюбінговий парк.

Адреса: Свалявський р-н., с. Поляна, вул. Сонячна 55 б.

10. Село Шаян, готель Ерней Лаз

Туристичний комплекс «Ерней Лаз» знаходиться на території популярного селища Шаян, що відоме своїм джерелом лікувальної мінеральної води.

У зимовий період, на території комплексу “Ерней Лаз” працює гірськолижний витяг, та є змога кататись на лижах. Це єдине місце на території Хустського району, де можна скористатись можливістю та відчути адреналін гірськолижного катання.

Адреса: Закарпаття, Хустський район, село Шаян

 

15 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів