Засніжений ботанічний сад в Ужгороді має особливий магнетизм (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Засніжений ботанічний сад в Ужгороді має особливий магнетизм (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Ботанічний сад УжНУ, створений ще в 1946 році, поза усяким сумнівом є родзинкою нашого міста. М’який мікроклімат ботсаду дає можливість для інтродукції та акліматизації рослин з різних куточків планети: північної і Південної Америки, Кавказу, Середньої Азії, Центральної та Західної Європи. Він може похизуватись унікальними рослинами, занесеними в «Червону Книгу України». Водночас університетський ботанічний сад є пам'яткою національного садово-паркового мистецтва, тож легко знаходить своїх прихильників як серед мешканців міста, так і серед туристів.

 

Може скластись враження, що зима не найкращий період для відвідин ботанічного саду, і краще дочекатись теплішої пори. А дарма. І в цьому легко переконатись. Зимою ботанічний сад стає по-справжньому чаруючим. Відчинивши двері ботанічного саду ви потрапите в зимову казку, котра, не ховаючись, розгорнула свої сторінки посеред гамірного міста. На вході  зустрічає гостей багряно-червоними ягідками горизонтальний кизильник. Зеленіють мамонтове дерево, падуб гостролистий, кедр ліванський, ялинка коніка. І це ще далеко не весь список див фауни ботанічного саду, чию красу повноцінно можна оцінити холодної засніженої пори.

Щоб зігрітись - теж далеко ходити не треба, варто за нагоди зайти в оранжерею і глянути, як затишно себе почувають у зимовому Ужгороді теплолюбні індійський банан, декоративний мандарин, лимон. Чимало рослин цвітуть і зараз: гарденія жасмінова, камелія японська, еріоботрія японська…

Ботанічний сад є прекрасним місцем, сповненим тиші і спокою, кожної пори. І щодня у царині рослин відбувається щось нове. Щоб встигнути насолодитись саме засніженою казкою ботанічного саду, потрібно не баритись, поки непередбачувана погода ще дає нам таку можливість.

Ганна Фельцан

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

16 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів