Грибна мачанка по-закарпатськи для справжніх ґаздинь

Грибна мачанка по-закарпатськи для справжніх ґаздинь
Смачна мачанка готується з білих сушених грибів.

 

Отже, щоб приготувати грибну мачанку треба:

  • Гриби, білі сушені – 30 грам
  • Олію рослинну – 2 столові ложки
  • Масло вершкове – 10 грам
  • Мука – 2 ст ложки
  • Цибуля – 1 шт
  • Сметана – 3 столові ложки
  • Лавровий лист – по смаку
  • Сіль – по смаку
  • Перець по смаку

Спосіб приготування:

Промити та замочити білі гриби на 5-6 годин. За цей час вони стануть м’якіші, то ж час на їх приготування скоротиться. Після того, їх пересипають в інший послу та промивають водою. Далі слід залити гриби водою, в котрій вони замочувались, процідіть її, злийте шум, можливий бруд з грибів. Гриби слід варити 30-40 хв до готовності, на слабкому вогні. Тим часом наріжте цибулю, та посмажте її на рослинній олії до прозорості. Обсмажте муку до золотисто-коричневого кольору на іншій сковорідці. Далі візьміть гриби, промийте їх гарячою водою,та поріжте їх на дрібні шматочки. Покладіть їх на сковорідку з цибулею та смажте 10 хв, додаючи вершкове масло. Муку розведіть теплим грибним відваром до необхідної густини, так, що б не було комочків та прокип’ятіть, зніміть пінку. Далі все зведіть в одній каструлі, додайте перець, лавровий лист та сіль та варіть все 5-10 хв. На цьому можна завершити процес приготування, якщо ви вегетаріанець. Або додайте вершки, сметану, доведіть до кипіння та зніміть з вогню.

Джерело: Турінформ Закарпаття

 

18 січня 2019р.
Çàãðóçêà...

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*