Понад 200 авто за день: Закарпатська митниця нагадує, що пільговий період розмитнення невдовзі закінчується!

Понад 200 авто за день: Закарпатська митниця нагадує, що пільговий період розмитнення невдовзі закінчується!
90-денний пільговий період дії ставки 0,5 для розрахунку ставки податку за розмитнення на раніше ввезені автомобілі або ж так звані "евробляхи" вже добігає кінця. Лишилося трохи більше місяця - і доведеться платити більше!

 

Фактично,  трохи більше місяця - і "ла-фа" закінчиться: 22 лютого 2019 року завершується пільговий період для розмитнення "євроблях". Нагадаємо: згідно з чинним законодаством, протягом 90 календарних днів з дня набрання чинності Законом України про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, крім електромобілів, до акцизного податку буде застосовано коефіцієнт 0,5. Зазначений коефіцієнт застосовується у разі ввезення одного легкового автомобіля однією фізичною особою для власного використання.

Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на території України почав діяти з 21 грудня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  «Євробляхи»-пенсіонери: переважна більшість розмитнених на Закарпатті машин 2001-2005 років випуску

Як повідомили нашому виданню у ДФС у Закарпатській області, на митних постах Закарпатської митниці ДСФ в середньому протягом дня здійснюють оформлення 200 транспортних  засобів!

Загалом із 25 листопада 2018 року, після внесення змін у податкове і митне законодавство, і станом на 18 січня 2019 року в Закарпатській митниці ДФС оформлено 4220 транспортних засобів громадян. У підсумку, бюджет нашої держави поповнився на більш ніж  268 млн грн.

У ДФС також уточнили, що середня митна вартість таких авто склала 3600 дол. США.

Які документи потрібно подати для розмитнення авто? 

У ДФС у Закарпатській області також повторно нам нагадали, що для митного оформлення авто разом з митною декларацією на транспортний засіб, що декларується в режим імпорту, подаються такі основні документи:

- реєстраційні (технічні) документи на транспортний засіб (як правило, це технічний паспорт);

- документи, що підтверджують право власності особи на транспортний засіб (як правило, це договір купівлі-продажу) або право ним розпоряджатися та декларувати (як правило, це доручення);

- рахунок-фактуру (інвойс) або інший документ, який визначає вартість товару (можливо, це буде один і той же документ, що підтверджує право власності).

Крім того, на внутрішніх митних постах Закарпатської митниці ДФС фахівці відомства надають консультативні послуги громадянам з питань митного оформлення автомобілів.

uzhgorod.net.ua

 

18 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів