У затишній, майже родинній, атмосфері в Ужгороді відзначили 15-річчя газети «Неділя»

У затишній, майже родинній, атмосфері в Ужгороді відзначили 15-річчя газети «Неділя»
Зі сцени Закарпатського обласного театру ляльок «Бавка» лунали вітання, побажання, спогади… Чимало гостей свята – посадовці, інтелігенція краю, журналісти пізнавали себе на фото, які за багато років зібрала редакція і представила у слайд-шоу.

 

Розпочали урочистості із музичних привітань від Заслуженого академічного Закарпатського народного хору під керівництвом Наталії Петій-Потапчук. Відомий творчий колектив виконав закарпатські колядки, а завершили величальною «Многая літа».

Представили і сюжет, знятий одним із телеканалів про щоденну роботу нинішнього колективу редакції, яка працює і над іншими популярними в краї газетами, зокрема, «Закарпатські оголошення», «Поради», «Поради здоров’я», «Домашня кулінарія», «Програма на тиждень» тощо.

Голова редакційної ради «Неділі» Михайло Носа поділився спогадами про започаткування видання, подякував усім, хто за півтора десятка років працював і працює над нею. Розповів і про творчі ініціативи редакції – журнали, рейтингові проекти, відзначив, допомогу Ужгородської міської ради у проведенні в 2018-му першого, але, є сподівання, надалі щорічного міжнародного театрального фестивалю моновистав «Монологи над Ужем».

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв також долучився до привітань і вручив подарунок редакції газети «Неділя». “Приємно, що газета об’єктивно і неупереджено висвітлює великий спектр проблем як міста, так і всього Закарпаття. Щиро бажаю колективу редакції натхнення, подальших творчих успіхів та багато вдячних читачів, щоб і в час інтернету тираж вашого видання тільки зростання”, – зазначив Богдан Євстафійович.

Міський голова вручив грамоти Ужгородської міської ради головному редактору газети «Неділя» Оксані Островерх, журналістці Людмилі Суботіній, дизайнеру-верстальнику Борису Рабелу.

Багато теплих слів колективу «Неділі» лунало і від представників духовенства, зокрема, єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Мілана Шашіка, вітальну адресу зачитали від єпископа Православної церкви України Варсонофія. Із вітаннями і побажаннями виступили друзі «Неділі» – науковці, митці, театральні діячі, представники комерційних структур, колеги.

Настрою додавали вихованці Студії сучасного танцю «Бліц», студенти Ужгородського коледжу культури і мистецтв, відділення журналістики УжНУ, артисти Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру тощо.

 

22 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів