Профільна комісія облради в Закарпатті: завдання, проекти, напрацювання

Профільна комісія облради в Закарпатті: завдання, проекти, напрацювання
Впровадження різноманітних проектів щодо розвитку соціальної інфраструктури села, агропромислового комплексу, раціональне використання виробничого потенціалу АПК, земельних ресурсів - на контролі у постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, розвитку села, адміністративно-територіального та земельного устрою, яку очолює Петро Голубка.

 

У звіті голови облради Михайла Рівіса про роботу профільних постійних комісій зазначено, що у 2018 році члени цієї комісії разом із профільними підрозділами ОДА працювали над Регіональною  програмою розвитку земельних відносин у  Закарпатській області на 2018 – 2020 роки. Реалізація програми насамперед підвищить рівень добробуту краян та сформує потужний соціальний прошарок власників. Також комісія у своїх рекомендаціях обґрунтувала  необхідність розширення меж та розробки генеральних планів у розрізі населених пунктів області.

Члени профільної комісії торік були серед ініціаторів прийнятих звернень до вищих органів влади. Зокрема щодо вирішення питань із забезпечення протипаводкового захисту в області; необхідності внесення змін до Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» на 2011 – 2020 роки; негайного фінансування пошкоджених дамб; стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств та відміни податку за лісові землі.

У своєму активі комісія має напрацювання, які стосуються напрямку розширення мережі природно-заповідного фонду краю, зокрема, за рахунок заповідання збережених ділянок пралісів та старовікових лісів. У 2018 році комісією зроблено усе можливе, для щоб було прийнятим рішення облради про оголошення  об’єктом природно-заповідного фонду місцевого  значення – лісовий заказник «Тересвянська долина» на площі 192,9 га, без вилучення площі від землекористувача.

Джерело: прес-служба Закарпатської облради

 

05 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів