Кондитерський цех в Ужгороді, в якому працюватимуть люди з особливими потребами: мрія чи реальність?

Кондитерський цех в Ужгороді, в якому працюватимуть люди з особливими потребами: мрія чи реальність?
Команда благодійного фонду “Все Можливо” розробила проект “Золоті Серця Закарпаття”, в якому будуть створені робочі місця для людей з особливими потребами. В Ужгороді планується відкрити кондитерський цех, пекарню і кафе, де вони працюватимуть. Автори ідеї шукають спонсорів, готових долучитися до ремонту приміщення, закупки обладнання, посуду та матеріалів для виготовлення продукції.

 

– Наш благодійний "Все Можливо" вже демонстрував містянам можливості наших особливих підопічних. У рамках святкування Дня міста 15 вересня 2018 року в Ужгороді ми презентували нашу продукцію на "Солодкій вулиці", провели майстер-клас для дітей з приготування шоколадних цукерок, – розповідає керівник проекту "Золоті серця Закарпаття" Олена Логвіненко.

Презентація соціального проекту та шоколадної продукції також успішно пройшли в Києві під час ярмарку креативних ідей. Ним зацікавилися кілька приватних підприємців та власників ужгородських кав’ярень. Вони дали попередню згоду на реалізацію цукерок та випічки у своїх закладах. Також ідею підтримали професійні кондитери, які готові навчати та координувати роботу майбутньої пекарні.

– Метою проекту є створення інклюзивного простору для самореалізації, розвитку, спілкування людей з інвалідністю. Це дозволить їм виготовляти справжню шоколадну продукцію та почуватися повноцінними членами суспільства, – пояснює Олена.

 

За словами співробітників благодійного фонду "Все Можливо", проект допоможе вирішити проблему працевлаштування сімей, що виховують дитину з інвалідністю. Задіяними будуть кілька членів родини. До прикладу, люди з особливими потребами зможуть працювати в кондитерському цеху, а їхні батьки виконуватимуть функції кухарів, офіціантів, підсобних робочих та паралельно наглядатимуть за хворими дітьми.

Сама Олена Логвіненко виховує двох дітей, один з яких має ментальну інвалідність. Тому жінка не з чужих слів знає, що означає адаптація особливих людей в суспільстві та як важливо їм почуватися потрібними. Олена вже знайшла приміщення, яке можна переобладнати під кондитерську. Майстерня має бути розташована в приміщенні загальною площею 331,5м2 за адресою: м.Ужгород, вул. Лобачевського, буд. 26 А. До роботи планується залучити 40 осіб, 15 з яких – люди з інвалідністю. На орендованій площі розміщується кав’ярня на 12 столиків (розраховано на 72 особи), також там буде облаштований ком’юніті-центр для проведення соціальних заходів, спрямованих на психологічно-соціальну адаптацію людей з інвалідністю та інших незахищених верств населення.

Автори ідеї запрошують усіх небайдужих долучитися до створення соціального підприємства для дітей з інвалідністю "Золоті Серця Закарпаття" та сподіваються на спонсорську підтримку.

Для успішного старту ремонтних робіт необхідно зібрати суму у розмірі 622 000 грн.

За просуванням проекту можна спостерігати на сторінці у Фейсбук

Контактний телефон: 095 936 85 00.

Varosh

 

19 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів