Нерухомість в Ужгороді: Квартири від 17, а будинки аж до 400 тисяч доларів

Нерухомість в Ужгороді: Квартири від 17, а будинки аж до 400 тисяч доларів
Чи є попит на нерухомість в Ужгороді й чи підвищується до неї інтерес в залежності від сезону? Що й по чому і чим найбільше цікавляться? Про це журналісти Uzhgorod.net.ua розпитали у керівника агенції нерухомості «ПІК» Павла Дацьо.

 

– Павле, що відбувається на ринку нерухомості Ужгорода? Зазвичай навесні, наскільки я знаю, люди починають активніше цікавитися…

– Зараз ситуація на ринку досить стабільна. Зимовий період був із мінімальною активністю через велику кількість святкових та вихідних. Із приходом весни ситуація дещо змінилася: люди почали активно розглядати можливості продажу й купівлі нерухомості, особливо зацікавилися земельними ділянками, оскільки зараз хороший період для початку будівництва. Тобто з приходом весни ситуація на ринку стала більш активною. І, до речі, це спостерігається систематично.

Чи відбулося зростання/зниження цін, порівняно з минулим роком? За скільки можна купити нині квартиру?

– Так, звичайно. Ціни на нерухомість збільшилися. Разом із тим зросли й податки, які люди повинні сплачувати при укладанні угод. Це напряму пов’язано зі збільшенням оцінки нерухомого майна. В купі це також доповнило збільшення цін.

Наприклад, однокімнатну «хрущовку» в середньому стані на вторичному ринку можна купити від 17000$ і до 23000$. А трикімнатну – в межах 24000$ -30000$. Усе напряму залежить від стану, поверху та району.

До прикладу, найбільше шукають такі квартири в межах проспекту, 8 Березня, Новому районі тощо, поверх – від 2-го до 4-го. Ну, і звісно люди намагаються знайти ціни нижче ринкових – так звані термінові чи гарячі пропозиції.

Що найбільше людей нині цікавить які квартири?

– Частково я відповів на це питання в попередньому пункті. В підсумку зараз люди досить активно шукають новобудови, хоча і вторинний ринок рухається: розглядають хрущовки, квартири нового планування в середньому стані за низькими цінами.

– А чи цікавляться придбанням будинків?

– В принципі, цікавляться, але здебільшого купують будинки в селах, зокрема, й наближених до Ужгорода. А от по місту активність трохи менша, оскільки клієнти віддають перевагу самостійному будуванню будинку – це і виходить дешевше, ніж купляти готовий варіант і вдається втілити в життя мрію.

Ціни дуже різняться: в середньому від 40 і до 300-400 тисяч доларів. Так, такі будинки також продаються й купуються в нашому місті!

– Раніше цікавилися Ужгородом переселенці. Чи є зараз таке?

– В принципі, цікавляться. Наше місто має досить вдале розташування, є тихим, спокійним та комфортним. Здебільшого це були люди з центральних, великих міст України, які перебирались сюди.

Зараз у зв’язку з ситуацією в Україні переселенцям ще більше приглянулося наше місто. Можливо, це спричинено і тим, що географічно воно щонайдалі від поганих спогадів та війни, а можливо тому, що їм тут просто сподобалося або є якісь родичі. Тобто останні декілька років клієнтів із усієї України стало більше, ніж раніше.

– В місті багато новобудов.  Їх купляти вигідніше?

– Так, новобудов в нас багато і стає все більше. Ціни на них майже в півтора рази перевищують вартість вторинного ринку. Їх часто купують для здачі в оренду, оскільки ця ніша досить актуальна нині. Вигідні пропозиції також періодично з‘являються. В середньому квадратний метр у новобудові стартує від 500$. Вигідно чи ні рахуйте далі самі.

Лада Коляда для Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів