Ефективний пошук роботи, працевлаштування і кар’єрне зростання – студентів в Ужгороді навчали як це

Ефективний пошук роботи, працевлаштування і кар’єрне зростання – студентів в Ужгороді навчали як це
Представники Ужгородського міського центру зайнятості завітали до УжНУ щоб поділитися зі студентами технікою ефективного пошуку роботи, працевлаштування і кар’єрного зростання. Зустріч відбувалася у вівторок, 26 лютого, на факультеті історії та міжнародних відносин. Також в заході взяв участь Центр гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування УжНУ.

 

Начальник відділу активної підтримки безробітних Ужгородського міського центру зайнятості Катерина Фізер ознайомила майбутніх фахівців зі спектром роботи центру зайнятості та станом ринку праці в м. Ужгород: «Наш центр має чимало функцій, основними з яких можна виокремити:сприяння працевлаштування незайнятого населення, допомога роботодавцям у пошуку кваліфікованих працівників на вакантні місця, проведення профорієнтаційної роботи. Щодо стану ринку праці в нашому місті: на обліку ми маємо 350 людей зі статусом безробітних та 375 вакантних місць. Тобто, в останні роки спостерігаємо тенденцію, що вакансій стає більше ніж безробітних. Проте, на ринку праці існує великий дисбаланс – попит і пропозиції робочої сили не співпадає. В кількісному співвідношенні переважають робітничі професії: швачок, в’язальників схемних джгутів,складальників деталей. Близько 30%  складають пропозиції для економістів, юристів, державних службовців, викладачів та інших професій, для зайняття яких потрібна вища освіта».

Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Ольга Михаць підготувала для студентів презентацію, в якій детально проілюструвала кроки досягнення кар’єрного успіху: джерела пошуку роботи, правильно написане резюме, розмова з працедавцем, співбесіда. «Мало бути спеціалістом, добре орієнтуватись у своїй галузі та ефективно використовувати вміння та навички,  отримані в університеті. Необхідно ще й вмітивигідно продати свої знання, вміння та навички роботодавцю. Адже серед двох спеціалістів, які закінчили один факультет та мають подібний досвід роботи, роботодавець вибере того спеціаліста, який вміє себе краще представити. І саме про правильну презентацію ваших талантів ми сьогодні говоритимемо. Грамотно оформлене резюме, підготовка до співбесіди, приємний зовнішній вигляд – ваша запорука до успіху» – наголосила пані Катерина.

Вікторія Микулянець, представниця Центру гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування УжНУ, запропонувала студентам на місці заповнити анкети, за допомогою яким їм буде в майбутньому легше знайти роботу: «Багато студентів після закінчення вишів не знають, де розпочинати свій шлях, не мають стабільної роботи. Тому частина випускників відправляється на пошуки кращої долі закордон. Ми працюємо із різними центрами зайнятості і після заповнення вами анкет, будемо надсилати кожному на пошту інформацію про посади, які вас цікавлять та навіть пропозиції стажування в різних країнах».

Наприкінці зустрічі гості запропонували студентам навідатись до Ужгородського міського центру зайнятості, де їм зможуть безплатно допомогти, наприклад, у створенні відеорезюме. А також частіше заходити на сайт центру www.dez.gov.ua, де щодня з’являються цікаві пропозиції.

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів