Закарпатцям розповіли про механізм виплати субсидій живими грошима: як це відбуватиметься?

Закарпатцям розповіли про механізм виплати субсидій живими грошима: як це відбуватиметься?
Сьогодні на брифінгу в приміщенні Закарпатської обласної державної адміністрації директор департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Михайло Петрішка розповів про особливості субсидіювання населення, а також про монетизацію субсидій.

 

Отже, як нагадав Михайло Петрішка, Кабінетом Міністрів України постановою від 27 грудня 2018 року №1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі» запроваджено механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі.

Правила призначення допомоги у сплаті комунальних платежів залишаються незмінними. Змінюється лише алгоритм її виплати, сказав директор департаменту. Він уточнив, що монетизація відбуватиметься у три етапи.

1 етап стартував уже з 1 січня 2019 року: участь у монетизації пільг і субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше цього року. 

2 етап стуртує з 1 травня 2019 року: монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.

3 етап починається з 1 жовтня 2019 року: запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено. 

Фактично монетизація субсидій запроваджена з метою стимулювання населення до ененомного споживання енергоносіїв, - сказав Михайло Петрішка. - Закарпатці отримуватимуть гроші на руки, але при цьому вони зобовзянані одразу оплачувати рахунки за енергоресурси. При цьому якщо зекономять, то вже зекономлене мають право використовувати на власні потреби". 

uzhgorod.net.ua

 

27 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів