Стало відомо, скільки закарпатських родин уже в березні отримають субсидію грошима

Стало відомо, скільки закарпатських родин уже в березні отримають субсидію грошима
Як розповів сьогодні під час брифінгу в Закарпатській ОДА директор Департаменту соцполітики Михайло Петрішка, постановою КМУ від 6 лютого 2019 року № 62 внесені зміни щодо надання населенню житлових субсидій. Коли і скільки родин їх отримає?

 

«Нагадаю, вже з 1 березня 2019 року запроваджується надання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі, тобто субсидія виплачуватиметься грошима безпосередньо громадянам», - почав Михайло Петрішка.

З його слів, монетизація відбуватиметься у три етапи. Вже з 1 січня 2019 року участь у монетизації пільг і субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше. Таких (звернулися саме з 1 січня за субсидією у готівковій формі) 6764 домогосподарств, за цими заявами у лютому призначено субсидію 1987 сім’ям (30 відсотків). Нараховуватимуть їм субсидію в тому числі з 1 січня.

«70 відсотків цих заяв на придбання скрапленого газу та твердого пічного палива. Оскільки при призначенні цього виду субсидії беруться до уваги доходи за минулий рік, опрацювати заяви можливо лише після того, як інформація з’явиться в базі ДФС, тобто заяви опрацьовуватимуться після 15 лютого», - додав М. Петрішка.

Крім того, станом на 20 лютого 2019 року органами соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів області сформовано та передано до інформаційно-обчислювального центру Мінсоцполітики відповідні реєстри для виплати тим одержувачам, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період, починаючи з жовтня-грудня 2018 року.

Так, відповідно, вже в березні субсидію готівкою отримають 38 582 домогосподарства області.

uzhgorod.net.ua

 

27 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів