Авторитетний художник із Закарпаття пензлем "розповідає" про стан лісової галузі (ВІДЕО)

Авторитетний художник із Закарпаття пензлем "розповідає" про стан лісової галузі (ВІДЕО)
На Закарпатті пройшов черговий пленер художників. Захід відбувається щороку в рамках співпраці закарпатських лісівників та кращих митців краю.

 

Цього року лісівники вирішили організувати пленер серед мальовничих гір Чорногірського масиву. Саме тут велично простягаються найвищі гори України – Говерла та Петрос, які можна побачити із навколишніх сіл Рахівщини й насолодитися неймовірною красою тамтешніх краєвидів.

Клеймо про вирубки лісів, яке хочуть повісити на лісівників, з посмішкою на обличчі розвіює заслужений художник України, голова об’єднання професійних художників Закарпаття Василь Брензович. Він розповідає, саме через його роботи та роботи колег пензля, люди мають нагоду дізнатись про справжній стан лісів Закарпаття.

А вони кардинально відрізняються від тієї негативної інформації, яка часто лунає в ЗМІ. До того ж, художники постійно їздять у різні куточки аби самим зарядитися тою шаленою енергетикою, яку дає ліс і гори та передати ії відвідувачам виставок. Природа Карпат це безкінечне поле для творчої діяльності, наголошують художники. Через картини люди можуть побачити всю красу, яка нас оточує. Де б ти не був, кожна могутня гора, річка, галявина унікальна та неповторна. Тому митець, пишучи картину, намагається передати не тільки ландшафт, але й дух місцевості, який надихає творити на благо людям.

Писати картину, праця клопітка та вимагає багато часу. Саме тому пленер художників на теренах Ясінянського лісомисливського господарства продовжувався п’ять днів. За цей час присутні митці, з допомогою лісівників, мали нагоду побувати на різних локаціях та відтворити тутешню дивовижну красу природи за допомогою фарби, пензля і душі на полотні.

ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів