Жінкам на замітку: як очистити пори від чорних цяток

Сьогодні косметологи пропонують чимало способів. Про головні з них читайте в матеріалі.

 

Спробуйте фізичні ексфоліанти

Є два способи відлущування: механічне і хімічне. Механічне - це нанесення на шкіру скрабів та масок з абразивними частинками або використання щітки для очищення обличчя. Тобто, ви фізично відлущуєте поверхню шкіри, знімаючи верхній шар мертвих клітин. Однак останнім часом такий вид ексфоліації програє хімічним, адже він може призвести до подразнень. Тому будьте обережними, щоб не поглибити запалення і посилити проблему.

Спробуйте хімічний ексфоліант

Ви можете використовувати хімічні пілінги, щоб розчинити верхній шар мертвих клітин шкіри і очистити пори. Такі речовини як гліколева, молочна та інші АНА-кислоти (альфа-гідроксикислоти) дійсно гарні для позбавлення від чорних точок, адже вони проникають в пори, розчиняючи надлишок олії. Таким чином пори будуть чистими і більш вузькими. 

Спробуйте ретинол

Ретиноїди варіюються за силою і концентрацією активного інгредієнта, тому є безрецептурні сироватки і креми, а є космецевтичні і аптечні засоби, які може прописати тільки лікар-дерматолог. Тому краще всього проконсультуватися з дерматологом, перш ніж починати їх застосовувати, навіть якщо ви вибираєте безрецептурний засіб.

Обережно: ретинол може викликати сухість, подразнення, почервоніння, лущення і підвищує ризик сонячних опіків (завжди носіть SPF, якщо користуєтеся ретинолом). Ось чому косметологи починають з безрецептурної формули, де концентрація ретиноїдів не вище 0.1%. Такі засоби спеціально розроблені для боротьби з чорними крапками і прищами.

Не забувайте зволожувати шкіру

Хороший зволожуючий крем не буде забивати пори. Просто звертайте увагу на текстури. Якщо вас турбують чорні цятки, підвищена жирність шкіри або акне, вам не потрібні густі-густі креми, і варто уникати таких інгредієнтів, як масло какао, ши і гліцерину. 

Джерело: Ukr.Media.

 

13 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів