У скансені відкрили виставку закарпатського художника Василя Сенька

У скансені відкрили виставку закарпатського художника Василя Сенька
Посеред навчального року душа потребує відпочинку. Незважаючи на підготовку до семінарських та практичних занять, написання курсових робіт, студенти завжди знайдуть час, аби видихнути й набратися нових сил.

 

Василь Сенько

Василь Сенько

11 березня студенти УжНУ відвідали відкриття виставки «Рідна Верховина» закарпатського художника, члена Спілки художників Міжгірщини «Карпатські кольори» Василя Сенька, яке відбулося у виставковому залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту.

Наскрізним мотивом творчості досвідченого майстра є змалювання природи Закарпаття, представлені картини несуть у собі зимовий настрій, але вже з нотками весняного тепла.

Директор музею, доцент кафедри історії України УжНУ Василь Коцан розповів присутнім про життєвий шлях Василя Сенька, його творчий доробок і власне представлені полотна.

Голова Закарпатської організації Національної спілки художників України Борис Кузьма зауважив, що шлях, яким іде Василь Михайлович, є доволі складним, проте важко не помітити значний прорив, самовдосконалення художника.

Відтак з вітальними словами виступив голова Товариства верховинців Міжгірщини Андрій Сербайло: «Я не буду оцінювати творчість пана Василя, але хочу звернути увагу на те, що у картинах відчувається палка любов до природи, до рідного краю».

Привітати Василя Сенька прийшли давні друзі голова Міжгірської спілки художників «Карпатські кольори» Василь Шиндра, відомий закарпатський маляр Василь Свалявчик.

Викладачка кафедри журналістики Наталія Толочко зі студентами

Викладачка кафедри журналістики Наталія Толочко зі студентами

«Чому я малюю? Річ у тім, що я народився в місці, де неможливо не малювати чи писати. Верховина – це той край, який дає нам видатних людей. Ваша похвала додає мені сил, але якщо ви критикуватимете мої картини, то я малюватиму ще краще», – підсумував Василь Михайлович і подякував присутнім за увагу до його творчості

Вікторія Кенідра

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів