Чим живе медицина Закарпаття та яких змін очікувати

Чим живе медицина Закарпаття та яких змін очікувати
У сфері охорони здоров’я в області додатково відкриті чотири сателітні відділення програмного гемодіалізу, що значно покращує якість медичної допомоги людям із нирковою недостатністю.

 

– На Закарпатті за останні три роки не закрито жодного медичного закладу чи закладу освіти. Навпаки – за цей період відкрито вісім пунктів базування екстреної медичної допомоги та введено в експлуатацію 18 закладів дошкільної освіти, – наголосив Геннадій Москаль. – Це нові робочі місця, можливість оперативного і доступного надання людині медичних та освітніх послуг. 

– У вересні минулого року в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» ми підписали грантовий договір на будівництво туберкульозної лікарні на 100 ліжок у Закарпатській області, який передбачає виділення 5 мільйонів 400 тисяч євро, – повідомив Геннадій Москаль.

– Так, у 2016-му році ми відкрили на Воловеччині обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді «Арніка» – колишній довгобуд. На сьогодні «Арніка» – це сучасний оздоровчий комплекс, у якому ми цілий рік приймаємо дітей з усієї області, а також інших регіонів. Тут неодноразово відпочивали діти із зони бойових дій Луганщини та Донеччини. І отримали виключно позитивні враження.

Джерело: прес-центр Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів