Міський голова Ужгорода: Саме завдяки децентралізації в Ужгороді стало можливим не латати дірки, а зробити капітальні ремонти

Міський голова Ужгорода: Саме завдяки децентралізації в Ужгороді стало можливим не латати дірки, а зробити капітальні ремонти
Курс фінансової децентралізації в Україні продовжиться. У цьому запевнив Президент Петро Порошенко сьогодні на Раді регіонального розвитку, яка проходила на Закарпатті. І це дуже важливо, бо саме громада має визначати, на що першочергово витрачати кошти – на ремонти доріг, шкіл, садочків, лікарень, реконструкції чи інші роботи, – пише у соцмережі Фейсбук міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

 

Саме завдяки децентралізації в Ужгороді стало можливим не латати дірки, як раніше, а зробити капітальні ремонти та реконструкції міських шляхів, кількох площ, дворів багатоповерхівок, відремонтували лікарні та сімейні амбулаторії, забезпечити їх сучасним обладнанням і комп’ютерами, наводити лад у наших школах та садочках.

Уперше з часів незалежності змогли придбати для міста комунальний транспорт – 10 сучасних, комфортних, великої пасажиромісткості автобусів уже працюють на вулицях Ужгорода, в цьому році плануємо закупити ще стільки ж, виділили 100 мільйонів гривень.

Торік почали реконструкцію найбільшого стадіону міста, за кошти Державного фонду регіонального розвитку, міського бюджету та європейських партнерів, уже зовсім скоро там можна буде проводити змагання всеукраїнського та міжнародного рівнів. Абсолютно нового вигляду завдяки коштам із державного бюджету набуває набережна Незалежності, наближається до завершення і капітальний ремонт площі Шандора Петефі.

У ближчих планах – будівництво нової школи, нового дитсадка, реконструкція системи водопостачання, продовження ремонтів доріг та площ, реконструкція історичної частини міста.

Усе це можна реалізувати лише, якщо продовжаться реформи децентралізації, ефективною буде співпраця центральних органів влади та органів місцевого самоврядування. Бо незважаючи на те, що фінансування на місцях збільшилося, є такі масштабні проекти, які без розуміння та підтримки центральних органів реалізувати неможливо, – йдеться у повідомленні міського голови Ужгорода.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів