На Закарпатті вже продають березовий сік. Де і яка ціна?

На Закарпатті вже продають березовий сік. Де і яка ціна?
Навесні традиційно на Закарпатті стає популярним березовий сік.

 

З потеплінням та першими бруньками на гілках дерев і кущів на Закарпатті з'являється така пропозиція, як березовий сік. Уже сьогодні ужгородцям пропонують літр сирого напою по 3,50 за літр, це якщо привезуть "під хату". Тож сотня літрів обійдеться в 350 грн, якщо ік переварити і додати цукру та лимонну кислоту, то в підсумку все одно вийде дешевше, ніж купувати в магазині.

Проте березовий сік - не таке вже й безпечна для лісу справа, все ж наші користувачі роблять це "топорним" методом і нерідко завдають шкоду деревам.

Чи відслідковують це питання лісівники - ми питали начальника Закрапатського ОУЛМГ Валерія Мургу. Учора на прес-конференції він сказав, що питання на контролі, але в нас, на Закарпатті, воно не має тієї гостроти, ніж в окремих південних та центральних регіонах України, де берези росте багато (у нас її справді мало). Проте лісівники володіють ситуацією. Мурга каже, щороку закрапатці заготовлюють лизько 15 тисяч літрів березового соку.   

В основному, береза на Закарпатті росте в Перечинському, Березнянському та Ужгородському районах, там питання наразі й актуальне.  

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

21 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів