Закарпатців попереджають про відповідальність за полювання у період тиші

Закарпатців попереджають про відповідальність за полювання у період тиші
З 1 квітня до 15 червня забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Причина – шлюбний період у тварин.

 

Поліція закликає громадян не порушувати режиму тиші у період розмноження тварин.

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства інформує, що відповідно до вимог Закону України від 09.04.2015 року № 322-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу» встановлено, що у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

У зв’язку з цим, звертаємо увагу на необхідність неухильного виконання вимог частини п’ятої статті 39 Закону України «Про тваринний світ» підприємствами, установами, організаціями і громадянами при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу.

Дозвільна система Управління превентивної діяльності поліції Закарпатської області наголошує на необхідності забезпечення «сезону тиші» в місцях масового розмноження та вирощування потомства дикими тваринами з обмеженням господарської діяльності. Це позитивно вплине на стан тваринного світу.

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності повинні забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин.

Заборонена: стрільба, проведення вибухових робіт, використання феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Будьте законослухняними і не порушуйте вимог чинного законодавства.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів