В Ужгороді ОПОРА нагадала, що потрібно пам’ятати під час виборів

В Ужгороді ОПОРА нагадала, що потрібно пам’ятати під час виборів
Про це в Ужгородському прес-клубі нагадала довготермінова спостерігачка Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області Лариса Романюк.

 

Зокрема, Л. Романюк нагадала, що голосування починається о 8.00 ранку і триватиме до 20.00. «При цьому нагадую, що саме в неділю Україна переходить на літній час, тому слід про це пам’ятати, аби не прийти на дільницю невчасно», - додала спостерігачка.

Вона також акцентувала на тому, що в разі, якщо виборець уже перебуває на дільниці о 20.00, то він ще має право здійснити волевиявлення.  Але після 20.00 потрапили на дільницю вже не можна буде, тож слід усім правильно розраховувати свій час.

Для того ж, щоб проголосувати, слід обов’язково взяти з собою паспорт громадянина України або ІД- картку, або ж тимчасове посвідчення громадянина чи військовий квиток (останнє стосується військовослужбовців строкової служби).

«Ставите одну галочку навпроти обраного кандидата, бо якщо поставите дві, то бюлетень буде недійсним. Проте! Якщо помилилася людина, то має право звернутися із письмовою заявою одразу до голови ДВК і в обмін на зіпсований бюлетень отримає новий. Але це можна зробити тільки один раз», - наголосила Л. Романюк.

Вона також нагадала, що спроби підкупу виборцями чи іншими особами караються кримінальним кодексом України.

Журналісти ж мають право перебувати на дільниці без запрошення та дозволу, головне при цьому – редакційне посвідчення, фото та печатка ЗМІ. Також мають право перебувати на дільниці не більше 2 представників одного видання.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

30 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів