ФК "Ужгород" обмежився сріблом у Зимовій першості

ФК "Ужгород" обмежився сріблом у Зимовій першості
Підопічні Мирослава Баб’яка поступились «Севлюшу» у серії пенальті.

 

До фінішного футбольного двобою зимової першості Закарпаття обидві команди підійшли з максимальними складами та максимальними завданнями. У період зимового міжсезоння «Севлюш» зазнав серйозних кадрових втрат, чого не скажеш про «Ужгород». Але до команди Валентина Слюсара повернувся одесит Пилип Кольцун, поповнив лави «Севлюша» його земляк Вадим Свірчук а також Роман Миколишин зі Стрия. Та й «Ужгород» підсилився рядом гравців. Команда Мирослава Бабяка  раніше розпочала тренувальні збори, провела більше контрольних спарингів. Отож до матчу справедливо вважалась фаворитом.

Зрештою, таке реноме вдалося виправдати упродовж усього ігрового часу. Хоча перевага ужгородців була не значною. Цей матч не був схожим на жоден попередній – зустрілись рівні за класом команди, які бились за кожен м’яч на кожному клапті поля. Загалом уболівальники не стали свідками зливи голів та гольових атак. Гра переважно проходила між штрафними майданчиками і нагадувала футбольну гойдалку. Команди почергово дарували супернику м’яч і дислокувались ближче до центру поля. Ціна ж бо помилки дуже велика.

У першому таймі варто пригадати хіба-що три моменти. Найбільш гострий виник уже на шостій хвилині. Міг відзначатися Русин. Однак удар Івана метрів із восьми парирував Василь Козар. Виноградівці відповіли через дві хвилини ударом Михайла Чедрика повз і вище воріт. М’яч у згадуваному напрямку полетів і після удару Михайла Реплюка головою на 21-ій хвилині.

Друга 45-хвилинка була значно цікавішою. Ужгородцям вдався швидкий гол у виконанні Вадима Селещука. Це була 53 хвилина. Подача з кутового на дальню стійку, скидка в центр від Адріана Пуканича на центрального захисника із чудовими антропометричними даними – Вадим Селещук, як завжди, на висоті. 1:0.

«Ужгород» не хотів відсиджуватись у захисті і намагався закріпити перевагу. Відтак на 76-ій хвилині послідувала хороша передача із глибини поля, яка виводила Сергія Машталіра на очну ставу із Василем Козарем. Однак асистент арбітра фіксує положення «поза грою», яке викликало чимало суперечок. І не дивно – офсайду у цьому епізоді не було…

Останні 10 хвилин «Севлюш» активізувався і чорною хмарою осів на половині «Ужгорода». Це принесло позитивний результат. Михайло Райда на 88-ій хвилині призначає пенальті у ворота Юрія Славіка, вгледівши гру рукою Максима Оленя у власній штрафній. 11-метровий чітко реалізував Михайло Чедрик.

Останнє слово було за фортуною, яка в підсумку до «Ужгорода» повернулась не обличчям. Кінцевий рахунок у матчі 4:6. «Севлюш» – переможець Зимової першості.

Голова ФФЗ Іван Дуран та його заступник Віктор Качур нагородили кращих гравців: у складі «Севлюша» – Романа Миколишина, в «Ужгороді» – Вадима Селещука. Кращим бомбардиром Зимової першості став Михайло Чедрик. Підопічні Мирослава Бабяка отримали диплом за друге місце, а команда Валентина Слюсара – кубок за перемогу.

ФК «Ужгород»: Юрій Славік, Володиимр Дуран, Вадим Селещук, В’ячеслав Пінковський, Михайло Дудаш, Адріан Пуканич, Олександр Бако, Дмитро Рацин, Сергій Машталір, Вадим Ференцик, Іван Русин.

Запасні: Ерік Гречка, Антон Предчук, Юрій Бойкул, Максим Олень, Олександр Зимомря, Богдан Павлич, Станіслав Котьо.

Головний тренер – Мирослав Бабяк.

ФК «Севлюш» (Виноградів): Василь Козар, Вадим Свірчук, Роман Миколишин, Владислав Образцов, Павло Оржеховський, Артур Вайда, Михайло Реплюк, Пилип Кольцун, Юрій Чонка, Василь Ковтун, Михайло Чедрик.

Запасні: Іван Марущинець, Андріан Бабич, Олексій Остафійчук, Михайло Чутора, Ерік Віщак.

Головний тренер – Валентин Слюсар.

Віталій БІРОВЧАК

Прес-служба ФК «Ужгород»

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів