Закарпатців закликають берегти ліс від пожеж

Закарпатців закликають берегти ліс від пожеж
У суху, спекотну погоду зростає ризик виникнення лісових пожеж. Це зумовлюється самовільним спалюванням рослинності та необережним поводженням відпочивальників у лісі. Люди не завжди задумовуюиться над тим, що їх дії можуть мати вкрай негативні наслідки. За декілька годин неконтрольвана пожежа може знищити цілі лісові масиви і завдати великих збитків.

 

Проблема охорони лісів від пожеж є найбільш складною, і відповідальність за неї покладається на працівників лісового господарства. Співробітниками державного підприємства «Берегівський лісгосп» проводиться знайчна робота для забезпечення протипожежної безпеки. З метою попередження лісових пожеж і мінімізації їх наслідків, лісгоспом щорічно здійснюється комплекс організаційних профілактичних та попереджувальних заходів.

Біля лісових масивів вздовж доріг загального користування та у місцях відпочинку населенню виставляються аншлаги, бігборди на протипожежну тематику, публікується звернення до громадян з питань дотримання вимог пожежної безпки, проводиться пояснювальна робота з відпочивальниками та місцевими жителями у вигляді бесід.

З метою почилення контролю за стан пожежної безпеки, лісовим господарством видається розпорядження щодо заборони відвідування лісів і в’їзду до них транспортних засобів, здійснюється контроль за випадюванням сухої трав’яної рослинності за межами лісового фонду, залишків на сільгосугіддях, очерету в заплавах річок біля лісового масиву, проводяться рейди з профілактики лісових пожеж.

Користуючись нагодою, ДП «Берегівське лісове господарство» нагадує, що внаслідок сухої та вітряної погоди підвищується ризик виникнення лісових пожеж. Тому звертаємось до населення дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в лісових масивах:

  • Відпочивайте лише у спеціальних лісових зонах відпочинку, не розводьте багаття у лісі, окрім призначених для вогнищ місць;
  • Якщо вогонь розпалено, то для недопущення поширення полум’я та виникнення пожежі, обкопайте його земляним рівчаком;
  • Намагайтесь не палити в лісі, не кидати недопалки на землю;
  • Не користуйтесь у лісі чи поблизу йоого масивів піротехнічними засобами: петардами, беншальським вогнями,повітриним ліхтариками;
  • Не створюйте смітників у лісі, тим більше не підпалюйте їх;
  • Ні в якому разі не випалюйте суху рослинність на землях лісового фонду та господарських, що знаходяться поруч з лісовм;
  • Не заїджайте безпосередньо у ліс автомобіляи.

При виникненні пожежі обов’язкого повідомляйте за номером 101, а також працівників лісового охорони ДП «Берегівське лісове господарство».

Незначний вогонь спробуйте загасити водою, гілками, піском…

А ще хочеться застерегти громадян, що згідно статті 77 «Кодексу України адміністративні правопорушення» винні в порушенні «Правил пожежної бещпеки у лісах» несуть адмінстративну відповідальність, а якщо порушення цих правил несе за собою знищення або пошкодження лісу – притягуються до адміністративної відповідальності.

Тому перед тим, як палити суху траву, пам’ятайте про можливі наслідки і відповідальність перед законом!

ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів