Цьогоріч кількість туристів на Закарпатті збільшилася на 22%

На цьому наш регіон заробив 13 млн.грн.

 

Розвиток туристично-рекреаційної галузі Закарпаття за останні роки характеризується позитивною та сталою динамікою, внаслідок чого туристично-рекреаційна галузь починає відігравати дедалі вагомішу роль в соціально-економічному розвитку області. Про це на вчорашньому брифінгу повідомив начальник управління з питань європейської інтеграції, туризму та курортів олександр Марченко.
За його словами, порівняльні показники фінансово-господарської діяльності туристично-рекреаційних, санаторно-курортних та готельних закладів області за січень-вересень 2005 року у порівнянні з аналогічним періодом 2004 року такі:
- збільшилася кількість обслуговуваних туристів на 22% (а саме на 44,2 тис. осіб) і становить 247,1 тис. осіб;
- обсяг наданих послуг збільшився на 26% (або на 18,3 млн.грн.) і становить 87,8 млн.грн.;
- зросли відрахування до бюджетів всіх рівнів (місцевий, державний) на 22% (а саме на 2,3 млн.грн.) і становить 13 млн.грн.;
- збільшилася сума коштів, направлених на модернізацію (реконструкцію) матеріально-технічної бази в 1,8 раза (а саме на 9,4 млн.грн.) і становить 21,3 млн.грн.
За січень-вересень 2005 року в галузі створено 251 робоче місце.
Для розвитку в області перспективних туристично-оздоровчих комплексів затверджено схеми забудови Боржавського гірського масиву на територіях Річківської, Буковецької, Ізківської і частини Пилипецької сільських рад; розробляється план-схема забудови гірськолижних комплексів в с.Подобовець.

 

07 грудня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів