Є шанс написати листи бійцям 128-ї закарпатської бригади – в УжНУ заснували «Польову пошту»

Є шанс написати листи бійцям 128-ї закарпатської бригади – в УжНУ заснували «Польову пошту»
Серед низки патріотичних заходів, у п'ятницю, 5 квітня, на кафедрі військової підготовки УжНУ, засновано відділення «Польової пошти». Написати листа захисникам України матиме змогу кожен студент чи навіть мешканець міста. Відправка здійснюватиметься на кафедрі військової підготовки, де розташована поштова скринька. Також уже призначено «листоношів» - Оксану Прусську та Андрія Волкова, які будуть передавати листи у руки військовослужбовців 128-ї окремої гірсько-штурмової закарпатської бригади, котрі зараз проходять реабілітацію в Мукачівському військовому госпіталі. Таким чином, студенти УжНУ зможуть щиро висловити свої вдячність та підтримку бійцям, а студенти кафедри військової підготовки зможуть ще й надати професійну психологічну допомогу.

 

Як зазначає завідувач кафедри, полковник запасу Василь Олійник: «Спочатку у нас виникла ідея започаткувати акцію «Напиши листа військовослужбовцю», потім ми вдосконалили цю ідею і вирішили створити постійно діюче відділення «Польової пошти» на базі кафедри військової підготовки. Тож студенти кафедри психології, які в майбутньому зможуть стати військовими психологами, матимуть можливість отримати практичні навички у наданні психологічної допомоги і підтримки для офіцерів, контрактників, які зараз перебувають у Мукачівському військовому госпіталі. Деякі із захисників, бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової закарпатської бригади, виконуючи свій обов’язок, отримали психологічні травми, розлади, стан посттравматичного синдрому,  та знаходяться зараз на медичній реабілітації. Насамперед, важливо установити психологічний контакт через листування. Коли контакт буде встановлено, ми очікуємо отримати зворотній зв’язок – запит на отримання допомоги. У такому випадку, ми виїжджатимемо  у госпіталь до конкретного військовослужбовця».

Поділилися враженнями від нового статусу і «листоноші» кафедри військової підготовки.

Оксана Прусська, студентка  2 курсу кафедри військової підготовки, спеціальність «психологія»: «Мені здається, коли ти довгий період знаходишся на бойових діях, існує велика необхідність почути слова підтримки і вдячності не тільки від сім’ї та рідних, а й від пересічних українців, ще раз удостовіритись, що робиш по-справжньому велику справу.  Тож листи – це емоційна підтримка, яка однозначно піднімає дух. Я писала листи брату.  СМС, дзвінки по телефону, електронна пошта – це  все доцільно у наш час, проте паперовий лист більш душевний. Це я знаю з особистого досвіду, адже у 2014 році, коли  мій батько перебував у зоні АТО, із ним півроку не було зв’язку, ми з мамою все рівно писали татові листи».

Андрій Волков, студент 2 курсу кафедри військової підготовки, спеціальність «психологія»: «В першу чергу, ми запровадили таку акцію, адже хочемо допомогти. І листи – це спосіб підтримки та висловлення нашої  подяки. А для студентів військової кафедри це стане не  тільки спробою психологічної підтримки, а й змогою встановити контакт із військовослужбовцями та допомогти їм з реабілітацією у якості військових психологів, тож ми маємо за мету  продовжити нашу працю і в госпіталі».

Ганна Фельцан,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів