Петро Порошенко: Після 21 квітня жарти закінчаться і новообраний Президент опиниться сам на сам не з об’єктивом камери, а з досвідченим і безкомпромісним ворогом

Петро Порошенко: Після 21 квітня жарти закінчаться і новообраний Президент опиниться сам на сам не з об’єктивом камери, а з досвідченим і безкомпромісним ворогом
Президент України взяв участь у Київському безпековому форумі.

 

«У час фейкових новин та безсоромної дезінформації такі форуми якраз і є ковтком свіжого повітря для тих, хто прагне чути і говорити на основі точно перевіреної інформації. Для тих, хто віддає перевагу вдумливим дискусіям, а не огульному популізму», – зазначив Глава держави.

За його словами, останніми роками на міжнародних майданчиках однією з найактуальніших та найгостріших тем дискусій є вразливість демократій. Він підкреслив: «Демократичні процедури використовуються для зовнішнього впливу на внутрішньополітичні процеси в державах. У тому числі, з метою спотворити волевиявлення громадян на виборах». У першу чергу йдеться про втручання Росії у вибори, і це відчула на собі ціла низка західних держав.

«Навчені цим гірким досвідом ми звичайно ж прогнозували, що і Україна обов’язково стане об’єктом атаки з боку Росії. Ми до цього готувалися і значну частину таких спроб вчасно ідентифікували і попередили», – додав Петро Порошенко.

«Однак я мушу визнати, що попри всі наші зусилля, нам не вдалося повністю уникнути російського впливу на українські вибори. Механізм і реальні наслідки цього впливу ще належить ретельно вивчити і проаналізувати», – підкреслив Петро Порошенко.

«Крім того, сьогодні в Україні маємо справді унікальну виборчу ситуацію – кампанію, яка проводиться. Віртуальний кандидат звертається до всіх з постановочними, завченими словами і репліками. Виключно звернення з екранів телевізорів та смартфонів», – сказав Президент і додав, що це нагадує фільм «Еквілібріум».

«Я допускаю, що шоу, в яке сьогодні мій опонент намагається перетворити президентські вибори, багато кому може й подобатися. Імпонувати новизною, імпонувати нетрадиційністю, імпонувати дотепністю», – також зазначив він.

«Друзі, але після 21 квітня жарти закінчаться і настане сувора реальність. І новообраний президент, хто б ним не став, опиниться сам на сам не з об’єктивом камери чи смартфона, а з досвідченим і безкомпромісним ворогом. Керівником однієї з найсильніших держав світу», – підкреслив Петро Порошенко.

За словами Петра Порошенка, ослаблена, розсварена після виборів Україна з недосвідченим Президентом – це те, на що розраховують невгамовні апетити Росії і її керівництва.

 

11 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів