Реконструкція «Авангарду»: Ужгород уже невдовзі зможе приймати міжнародні змагання та чемпіонати з легкої атлетики

Реконструкція «Авангарду»: Ужгород уже невдовзі зможе приймати міжнародні змагання та чемпіонати з легкої атлетики
Сьогодні відбулося відкриття реконструйованого легкоатлетичного ядра спорткомплексу.

 

Чи не найвагоміша подія спортивної весни для Закарпаття – сьогодні на стадіоні «Авангард», який впродовж останнього часу зазнає кардинальних змін, відбулося чергове відкриття!   

Як відзначив на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв, «сьогодні знакова подія для всієї спортивної спільноти нашого краю і, без перебільшення, країни – відбулося відкриття реконструйованого легкоатлетичного ядра спорткомплексу «Авангард» в Ужгороді. Наразі це четвертий стадіон в Україні, який має бігові доріжки, що відповідають усім стандартам Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ). Після проходження відповідної сертифікації тут можна буде проводити змагання як загальноукраїнського, так і міжнародного рівня. Сподіваюся, вже невдовзі тут проходитимуть чемпіонати Європи з різних видів легкої атлетики, яка, без сумніву, є королевою спорту, і саме тому ми приділяємо їй стільки уваги.  

Відзначу, що ця важлива реконструкція відбулася завдяки спільним зуcиллям депутатських корпусів Закарпатської обласної та Ужгородської міської рад, а також підтримки Державного фонду регіонального розвитку. Велика подяка першому заступнику голови Закарпатської ОДА Івану Дурану та голові Фередації легкої атлетики Закарпаття Олегу Коноваленку, які доклали величезних зусиль, щоб реалізувати проект.

До речі, вже 9-10 травня на базі спорткомплексу відбудуться найстаріші спортивні міжнародні змагання на теренах України – 58-й Кубок Дружби, а в жовтні пройде чемпіонат України з легкоатлетичного кросу. Тож вітаю ще раз усіх краян з такою важливою подією і бажаю всім, хто вже невдовзі випробовуватиме власні сили на стадіоні, перемог, звершень та нових рекордів!»

Як прозвучало під час відкриття, фінансування проекту з реконструкції легкоатлетичного ядра відбувалося з Державного фонду регіонального розвитку та дольової частки бюджету міста Ужгорода. Легкоатлетичні доріжки та сектори встелені поліуретановим покриттям швейцарської фірми, яка виготовляє покриття для професійних легкоатлетичних бігових доріжок найвищого рівня. Загалом, понад 80 % стадіонів у Європі вкриті таким покриттям. У результаті, стадіон «Авангард» відповідатиме вимогам другої категорії ІААФ за умови, що таким же покриттям буде встелений стадіон УжНУ, розташований поруч. І вже на такому спорткомплексі можна буде проводити наймасштабніші міжнародні спортивні змагання рівня чемпіонатів Європи.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв відзначив, що відкриття реконструйованого легкоатлетичного ядра спорткомплексу «Авангард» подія безсумнівно визначна, адже "всі роботи проведено відповідно до європейських стандартів і наш стадіон зможе приймати змагання всеукраїнського та європейського рівня з легкої атлетики, навчально-тренувальні збори спортивних клубів та інші спортивні заходи.

Загальна вартість реконструкції - 17,5 мільйонів гривень, левова частка фінансування - із Державного фонду регіонального розвитку, співфінансування із бюджету Ужгорода - 1 мільйон 700 тисяч. Крім реконструкції лекоатлетичного ядра, у рамках інших проектів на стадіоні капітально відремонтовано футбольне поле, зараз завершується ремонт поля зі штучним покриттям. У 2017-му ми повернули «Авангард» у комунальну власність, зараз його утримуємо за кошти міста. Із ближчих наших планів - провести капітальні ремонти роздягалень. Наша мета – щоб "Авангард" став одним із кращих легкоатлетичних стадіонів України".

Уже 9-10 травня, до речі, будуть проведені на цьому спортивному майданчику найстаріші спортивні міжнародні змагання на теренах України – 58-й Кубок Дружби. А 25-26 жовтня 2019 року на базі стадіону «Авангард» буде проведений Чемпіонат України з легкоатлетичного кросу, де буде відбуватися відбір на чемпіонат Європи.

Також, як прозвучало під час відкриття, легкоатлетична база спорткомплексу буде використовуватися як база для підготовки національної команди України в міжсезонний період весна-осінь у зв’язку з прийнятними кліматичними умовами. А вже сьогодні вперше на бігових доріжках та секторах проводиться Відкритий чемпіонат Закарпатської області серед команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл з 13 індивідуальних видів легкої атлетики та естафетного бігу.

uzhgorod.net.ua

Окремі фото: Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів