Тонку межу між коханням і ненавистю зіграли волинські актори в Ужгороді

Тонку межу між коханням і ненавистю зіграли волинські актори в Ужгороді
13 квітня на малій сцені Закарпатського академічного муздрамтеатру імені братів Шерегіїв колеги з Луцька зіграли виставу «Ведмідь. Пропозиція» за творами Антона Чехова. Спектакль Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Т. Шевченка продовжив ІІІ фестиваль камерного театрального мистецтва «Під цвітом сакури».

 

Постановку одноактних п’єс-жартів Антона Чехова про любов і ненависть режисер Михайло Ілляшенко здійснив цього року до Міжнародного дня театру. В Ужгороді відбулась один із прем’єрних показів вистави, адже цей склад акторів зіграв вдруге, але ж як! Актори Олена Якимчук, Микола Герел та Ігор Зінчук відтворили всю палітру емоцій між молодими людьми, тонку грань між коханням і ненавистю. Особливо виразною були обидві жіночі ролі в мініатюрах. Здавалося б ніхто не може порушити обіцянку бути в жалобі за своїм чоловіком до власної смерті, але для молодої поміщиці, поетичної натури таку фатально-солодку роль зіграв кредитор із мужицькими манерами. У водевілі ж «Пропозиція» молода Наталія Степанівна готова поступитися в суперечці за землю, за кращого собаку, аби лиш вийти заміж. Акторський талант і проникнення проблемами героїв творів допомогли Олені Якимчук достойно зіграти ці ролі.

Як зазначив директор-художній керівник Закарпатського муздрамтеатру Василь Марюхнич при нагородженні сувенірами фестивалю, хоч п’єсам понад 100 років, але ми легко можемо зустріти подібні історії кохання в сучасному житті. Тож не дивно, що ужгородці вітали волинських театралів щирими оплесками.

Нагадуємо, що фестиваль триватиме до 18 квітня. Сьогодні, у неділю, 14 квітня, в залі Закарпатського академічного обласного театру ляльок комедію Миколи Янчука "У Києві, на Подолі, або Гдє ві сохнітє бельйо" зіграє Київський академічний театр "Колесо". У понеділок, 15 квітня, цей же театр на малій сцені муздрамтеатру покаже спектакль «Фатальний флірт, або Забавки».

У вівторок, 16 квітня, в рамках фестивалю ужгородські театрали зіграють виставу «Спадкоємець» за п’єсою Лео Е. Манна.

У середу, 17 квітня, нас порадує Київський академічний «Молодий театр» експериментальною виставою «Фантомні болі» В. Сігарєва.

Завершить фестиваль 18квітня вистава «На Західному фронті без перемін» Івано-Франківського академічного муздрамтеатру ім. І. Франка, який нещодавно отримав статус національного. Спектакль йтиме на великій сцені.

Всі фестивальні вистави розпочинаються о 18:30. Не пропустіть!

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів