Весна прийшла: 4 поради, як закарпатцям мотивувати себе на заняття спортом

Весна прийшла: 4 поради, як закарпатцям мотивувати себе на заняття спортом
Деяким людям для того, щоби вийти на ранкову пробіжку або після робочого дня допхати себе до спортзали вистачає абстрактних аргументів "краще здоров'я" чи "контроль ваги". Якщо ви не з таких, на допомогу приходить наука.

 

Перспектива нагороди або, навпаки, "штрафу" за пропущене тренування може добряче мотивувати, кажуть експерти.

Їхні поради наводить сайт Daily Burn.

1. Призначте собі реальну винагороду.

Існує таке поняття як "петля звички": тригер-поведінка-нагорода, пояснює журналіст та письменник, лауреат Пулітцерівської премії та автор книги про формування корисних звичок Чарлз Дахіґґ.

Тригер – це коли ви кладете спортивне взуття поряд зі своєю сумкою, поведінка – безпосередньо тренування,  а нагорода – щось, чим ви побалуєте себе потім, смачний смузі або перегляд нової серії "Гри престолів".

"Зовнішня винагорода є настільки потужною, бо ваш мозок хапається за неї та утворює зв'язок, що така дія того варта. Це збільшує шанси того, що дія стане звичкою", - каже Дахіґґ.

А з часом, коли мозок почне асоціювати піт та біль із викидом ендорфінів, утвориться й внутрішня мотивація, і "зовнішньої" нагороди вам перестане кортіти.

2. Укладіть контракт.

Наприклад, це може бути парі з другом – за кожен раз, коли ви пропускаєте заняття з пілатесу, ви платитимете йому 20 доларів.

У ефективності цього методу переконалися ад’юнкт-професор медицини зі Стенфордського університету Джеремі Голдхабер-Фіберт та його колеги, поспостерігавши за людьми, котрі на спеціальному вебсайті укладали "онлайн-контракти" щодо своїх занять спортом.

Зі слів Голдхабера-Фіберта, челендж виступає інструментом, що помагає людині перетерпіти початковий дискомфорт, доки її не почне достатньо мотивувати сама довгострокова користь від тренувань. Причому не обов’язково закладатися на гроші, каже дослідник. Думка про те, що друзі знатимуть, що ви не тримаєте свого слова, теж допомагає не зірватися.

3. Мисліть позитивно.

Мотиваційною стратегією людей із позитивним мисленням є візуалізувати майбутні хорошої результати. Як ранкове сонечко приємно грітиме лице під час ранкової пробіжки, як приємно буде з часом помічати зміни в своєму тілі. Але для більшої ефективності важливо, щоби ці фантазії поєднувалися з усуненням конкретних перешкод, котрі теж потрібно візуалізувати, наголошує психолог Габріель Отінген із Нью-Йоркського університету.

"Після того, як ви уявите собі перешкоду, ви зможете придумати, що зробити, щоби її подолати, та скласти план", - каже вона.

Наприклад, якщо ввечері ви надто втомлені, щоби іти до спортзали, спробуйте пересунути тренування на ранок або прямувати туди одразу після роботи, не заходячи додому.

4. Знайдіть своє товариство.

Фахівці американського Національного бюро економічних досліджень нещодавно провели експеримент: вони заохочували нових клієнтів одного зі спортклубів подарунковими картами на 30-60 доларів за те, що ті ходили на тренування. Та з'ясувалося, що така нагорода має дуже нетривкий ефект відносно мотивації, і величина суми ролі не відіграє.

Натомість веселощі, підбадьорюючі слова та радість спілкування – те, чого не купиш за гроші – таки мотивують. Оберіть вид спорту, який вам до душі, та хорошу компанію, завдяки якій ставатимете не лише дужчими фізично, а й упевненішими в собі.

Нагадаємо, учені офіційно заявляють: потужним мотиватором вести активніший спосіб життя може стати собака.

Всі світлини Depositphotos

life.pravda.com.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів