Андрій Андріїв: Дякую ФК «Ужгород» за перемогу, а кожному вболівальнику – за підтримку команди

Андрій Андріїв: Дякую ФК «Ужгород» за перемогу, а кожному вболівальнику – за підтримку команди
Футбольний меценат, депутат Закарпатської обласної ради – Андрій Андріїв сприяє розвитку гри мільйонів на Закарпатті більше 10-ти років. На його плечах упродовж багатьох сезонів тримався футбольний клуб «Середнє», який повсякчас боровся за комплект нагород найвищого ґатунку, але чемпіонське звання так і не здобув. Із 2015 року Андрій Андріїв є президентом ФК «Ужгород», який приміряв золоті нагороди у вищій лізі, а наразі змагається в чемпіонаті України з-поміж аматорів. Керманич клубу був ініціатором та інвестором будівництва одних з кращих в області футбольних стадіонів: «Середнього» та «Автомобіліста». Свій День народження Андрій Андріїв проводить виключно в сімейному колі, та президент ФК «Ужгород» знайшов час, аби поспілкуватись із прес-службою команди.

 

- Пане Андрію, насамперед прийміть вітання з нагоди іменин. Але розмову я хотів би повернути у футбольне русло. Стартувала весняна частина чемпіонату України з-поміж аматорів. Як можете охарактеризувати перше з гаком коло через призму виступів «Ужгорода»?

- Минулоріч наша команда дебютувала на Всеукраїнському рівні і її виступи не завжди радували уболівальників. Ужгородці набрали 12 очок і справедливо розмістились у середині турнірної таблиці. Але якщо у першому колі команда виступала на два фронти: у вищій лізі області та аматорському чемпіонаті України, то у сезоні-2019 виключно зосередилась на загальнодержавних змаганнях. Під час зимового міжсезоння «Ужгород», як на мене, провів повноцінний тренувальний збір, зіграв достатньо контрольних поєдинків, здобув срібні медалі у Зимовій першості, підсилився у всіх ланках. У такий спосіб, гадаю, команда готова демонструвати гідну Вашої уваги гру та покращувати турнірне становище.

- Вчора футбольний клуб «Ужгород» відкрив весняну частину чемпіонату України з-поміж аматорських команд протистоянням із чортківським «Кристалом». Команда провела не простий матч, але в підсумку здобула впевнену перемогу – 3:1. Ви були на матчі, тож як його можете прокоментувати?

- Це був перший поєдинок весняної частини, більше того – домашній поєдинок. Зустрічались рівні команди, але «Ужгород» мав психологічну перевагу команди-господаря, яка грала при своїх уболівальниках. Я гадаю, поразку глядачі б не зрозуміли. Перший тайм проходив на зустрічних курсах, але після перерви ужгородці вийшли на поле дійсно у статусі домашньої команди, у якої горіли очі і вона хотіла перемогти. Зрештою, результат не забарився. Досвідчений Адріан Пуканич відновив перевагу, а згодом вивів команду вперед. Закріпив переможний результат Сергій Машталір. Як наслідок, вольова перемога «Ужгорода» 3:1.

- Є сподівання, що уже цього року головна команда обласного центру підвищиться у класі і представлятиме Закарпаття на професійній футбольній арені…

- Керівництво ФК робить максимум, аби «Ужгород» у сезоні 2019-2020 рр. виступав у Другій лізі чемпіонату держави, поповнивши ряди професіональних футбольних клубів. Наразі ми успішно проходимо атестацію у Федерації футболу України, поступово виконуючи вимоги, передбачені регламентом ПФЛ. Тому, услід за «Минаєм», імовірніше за все, до Другої ліги заявиться і «Ужгород».

Дякую Вам за інтерв’ю і ще раз із Днем народження.

А я хотів би подякувати ФК «Ужгород» за перемогу, а кожному вболівальнику – за підтримку команди. Наші перемоги ще попереду!

Віталій БІРОВЧАК,

Прес-служба ФК «Ужгород»

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів