Найближчим часом питання миру в Україні обговорять у Нормандському форматі – Президент

Найближчим часом питання миру в Україні обговорять у Нормандському форматі – Президент
Президент України Петро Порошенко переконаний, що в найближчий час після президентських виборів буде порушено питання встановлення миру в Україні.

 

«Я твердо переконаний, що ми будемо мати можливість вже в найкоротші терміни ставити питання про те, щоб на українську землю прийшов спочатку мир, а потім почалася деокупація», – заявив Глава держави під час прямого ефіру  на телеканалі «112 Україна» у програмі «Пульс».

Петро Порошенко вкотре підкреслив, що питання безпеки та миру є першочерговим під час його міжнародних перемовин та візитів. Обговорювалася ця тема і під час останніх візитів Президента до Берліна, де відбулися переговори з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, і до Парижа, де відбулися переговори з Президентом Франції Еммануелем Макроном.

«Ми чітко наголосили, і я маю тому тверде підтвердження, що не втрачаючи ні місяців, ні тижнів Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель вже у травні звернуться до Путіна, скоординуються зі Сполученими Штатами Америки і безпосередньо з Президентом США Дональдом Трампом», – заявив Глава держави.

Петро Порошенко не виключає, що зустріч може відбутися у річницю відкриття другого фронту – день висадки союзних військ Нормандії. «Буде обов’язково запрошений президент Російської Федерації Путін. Ми зберемося вчотирьох, і у нас є чітка програма, що ми зробимо, щоби нарешті на багатостраждальну землю України прийшов мир», – сказав Президент.

Глава держави також нагадав, що на 18 квітня заплановано оголошення Великоднього припинення вогню. «Ми сподіваємося, що нарешті воно запрацює. І уже в травні або на початку червня будуть підписані документи Нормандського формату, де буде передбачено виведення російських військ з української території, виведення важкої техніки і артилерії, роззброєння незаконних збройних формувань і прийняття рішення щодо введення «блакитних шоломів» ООН», – сказав він.

 

17 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів