Вирубка лісів: яка ситуація на Закарпатті

Вирубка лісів: яка ситуація на Закарпатті
За перший квартал поточно року в лісовому фонді підприємств Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства зафіксовано 43 випадки незаконних рубок загальною масою 169 кбм. сума збитків складає 1058,3 тис. грн. Про це під час засідання колегії, яка відбулась сьогодні, 23 квітня, заявив головний лісничий Закапарпаття Ігор Коцур.

 

Якщо порівнювати з минулим роком, то кубомаса незаконних рубок складала 278 кбм. Варто відзначити, що незаконні рубки в цьому році зменшились по випадках на 43 %, по кубомасі на 39%, на 22% зменшилась кубомаса незаконних рубок невстановленими лісопорушниками.

 

Начальник Закарпатсьокого ОУЛМГ Валерій Мурга зазначає, що в останні роки для боротьби з тіньовим обігом деревини на Закарпатті були здійснені досить потужні заходи: від моніторингу незаконних рубок та посилення відомчого контролю, до застосування суворої адміністративної і карної відповідальності за порушення лісового законодавства. Запроваджена система електронного обліку деревини, встановлені камери відеонагляду та створені в підвідомчих лісогосподарських підприємствах постійно діючі рейдові бригади з виявлення порушень лісового і мисливського законодавства.

 

Джерело: ЗОУЛМГ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів