Флористичний фестиваль "Кохання в Сент Міклош" – вже на початку травня в Закарпатті!

Флористичний фестиваль "Кохання в Сент Міклош" – вже на початку травня в Закарпатті!
Асоціація українських флористів започаткувала унікальній квітковий фестиваль,що став продовженням європейської культурної ініціативи по оформленню середньовічних замків. Такий замок знайшовся у сонячному Закарпатті.

 

Неймовірний замок у смт. Чинадієво сповнений таємничих легенд. За час існування цієї споруди тут було безліч господарів. Але найцікавішою постаттю серед них була Ілона Зріні – політична діячка, відома, як хоробра захисниця замку Паланок. Саме у Чинадієвському замку Ілона зустріла своє кохання – молодого графа Імре Текелі.Почуття були настільки палкими, що жінка обрала між владою і коханням друге, за що була жорстоко покарана. Роман із повстанцем привів її до в’язниці, згодом вона була пострижена у монахиню. Пізніше, вже у засланні, Ілона зустрінеться зі своїм коханим. До смерті вони житимуть разом, але далеко від рідної землі. Нині, завдяки зусиллям художника та доброго генія замку Йосипа Бартоша,Чинадієвський замок став культурним магнітом місцевості, духовним та мистецьким центром. Тому зовсім невипадково, що саме цей легендарний Закарпатський замок став місцем проведення флористичного фестивалю "Кохання у Сент Міклош", організатором якого є Асоціація Українських флористів. 

Цього року урочисте відкриття фестивалю відзначиться візитом представників доброчинної організаціі «Полум’я миру» в особах спадкоємців Австрійських імператорів – Його Імператорської Високісті ерцгерцога Австрії, Королівського принцу Угорщини та Чехії, князю Тоскани Шандор Габсбург-Лотрінген та її Імператорської Високісті Герти Маргарет Габсбург-Лотрінген. Вже четвертий рік поспіль команди кращих флористів України продемонструють свій талант та розкажуть мовою квітів про вічне – гармонію, кохання, добро. Ідея фестивалю не залишила байдужими флористів з іншіх країн. Чекаємо на команди з Естонії, Польщі, Угорщини, Білорусі, Молдови. Працюватимуть над інсталяціями флористи з Києва, Дніпра, Харкова, Львова, Шепетівки, Одеси і Миколаєв. Без перебільшення, фестиваль флористики яскрава подія для інтернет-простору! Перші ж фото, викладені в соцмережах створюють інформаційний вибух! Навіть ті, хто не планував – бачать фото та їдуть на фестиваль. Телеканали залюбки знімають репортажі про квіткове свято.

Скоро, вже на початку травня, в розпал туристичного сезону, квіткові інсталяціі заповнять кімнати ароматами та історіями. Відвідувачі з усієї України та сусідніх держав зможуть помилуватися заквітчаним замком та відчути надзвичайну атмосферу почуттів, пронесених крізь віки. Крім цього долучитися можна буде і практично, всі три дні фестивалю нон стоп будуть проходити майстер класи з флористики для дітей та дорослих.

Також цьгорічною родзинкою у програмі стануть справжня карета з конями, мототрайк з головою дракона, на яких можна буде проїхатись. Доброю традицією фестивалю є інсценування церемонії весілля у середньовічному стилі. Добрим знаком минулого року стало справжнє освічення та справжнє весілля! Тож, вперед, на пошуки кохання!

Проведення такого заходу стало можливо завдяки спільним зусиллям багатьох людей та організацій. Насамперед, гостинність та довіра зі сторони орендаря та господаря замку Йосипа Бартоша.

Успіх фестивалю «Кохання в Сент- Міклош » став доказом непорушної істини, що людина не може бути людиною без краси ,та ілюстрацією девізу Асоціації українських флористів: Спілкуємося, щоб почути, творимо, щоб надихати, віримо, що мистецтво флористики змінює світ на краще - пишуть організатори.

Дата: 4-5 травня 2019.

Час: 09:00 - 20:00.

Місце: Чинадієво, замок Сент Міклош.

varosh

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 квітня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів