На Закарпатті шукають команду для проведення культурно-просвітницького фестивалю «З країни в країну»

На Закарпатті шукають команду для проведення культурно-просвітницького фестивалю «З країни в країну»
Цього року на Закарпаття вперше приїжджає унікальний світовий формат фестивального руху - Культурно-просвітницький фестиваль «З країни в Україну». Вже вшосте країну накриє 18 хвиль фестивалів в різних куточках, і відкриє цей неймовірний рік фестиваль на Закарпатті: 2 серпня - Тячів, 3 серпня - Берегово, 4 серпня - Мукачево! Понад 14 різних майданчиків активностей, традиційних та сучасних напрямків мистецтва, громадської діяльності, рок-концерти українських зірок, шалена кількість призів для учасників- все це побачать учасники фесту.

 

Місією проекту є формування сприйняття нової української ідентичності в малих містах України. Під новою українською ідентичністю ми бачимо усвідомлене розуміння українцями того, чим ми, як країна, як суспільство, як нація вирізняємося сьогодні від іншого світу. Це розуміння формується в етнічній, культурно-мистецькій та громадсько-політичній площинах. І для того, що йому сприяти ми маємо розробити такий продукт, який буде спроможний в достатньо ємнісний спосіб створити різноманітні сенси та запропонувати нові погляди на сучасну Україну. Для того щоб зрозуміти чим ви відрізняємося від іншого світу і куди йдемо, нам потрібно спочатку дізнатися про те, хто ми є. Ми розробили наступне наповнення програми фестивалю, яке є в своєму роді є унікальним і безпрецедентним на українській культурній сцені подій, - зазначають організатори з Фундації соціальних інновацій «З країни в Україну».

Програма фестивалю охоплює такі напрямки:

Фотонапрямок. Виставки робіт кращих українських фотографів, а також урбаністичні нариси того міста, де буде відбуватися фестиваль. Майстер-класи професійних фотографів

Кінонапрямок. Відкриті лекції, дсикусії, кінопокази.

Традиційні ремесла. Представлення понад 10 напрямків традиційних ремесл – від ляльок-мотанок і витинання на старовинних ткацьких верстатах, до гончарів та випікання фігурок з тіста.

Сучасна Україна. Інтерактивна локація з воркшопами та лекціями від сучасних підприємців-інноваторів

Містечко неурядових організацій. Толока громадських організацій із презентаціями, воркшопами, відкритими дискусіями та тематичними обговорюваннями.

Дитяча зона. Українські народні казки, конкурси на знання української культури, історії на подій сучасності, просто смішні та фанові розваги для дітей.

Радіальні виїзди. Окремі концертами у військові частини і шпиталі, сиротинські притулки та притулки для людей похилого віку, центри утримання людей із розладами психіки та державні лікарні.

Відкрита Бібліотека. Презентації нових поетичних збірок, новел, романів українських письменників, автограф-сесії та зустрічі українських письменників із читачами.

Лекторій. Лектори з урбаністики, креативної економіки, розвитку малого та середнього бізнесу, туристичній привабливості регіонів та створенню креативних просторів.

Вечірній концерт. Музика – від поп-року до арт-року, від фолк музики до оперних співів, від хіп-хопу до електронної музики.

Влада і громада. Дискусії із першими особами міст (мерами, першими заступниками, очільниками області тощо)

Охорона Здоров’я. Здоровий спосіб життя, вимірювання тиску, лекції по здоровому харчуванню, виступи дієтологів та лікарів ендокринологів.

Молодь та спорт. Спортивні майданчики, спортивні активності для широкого загалу, конкурси та чемпіонати.

Клуб інтелектуальних ігор. Від шахів до нард, від стратегій до бізнес ігор – любителі пасивного інтелектуального відпочинку також мають право на свій власний нетворкінг.

Організатори проекту збирають локальну команду, яка отримає 100% стипендію на навчання та перебування на фестивальній академії у Харкові! Локальна команда повинна складатися із 7 місцевих небайдужих громадян в кожному із обраних міст фестивалю, причому до складу команди входять представники трьох аудиторій – влада, бізнес, громадські активісти та 30-40 волонтерів, які доєднаються до організації на місцях на фінальній стадії.

Всі витрати на проживання, харчування та логістику будуть покриті тим учасникам, яких відберуть з поданих анкет. Саме для вас навчання, яке коштує понад 100 000 грн, може стати абсолютно безкоштовним шансом змінити своє життя і життя свого міста! Реєструйтеся, подавайте заявки, ставайте частиною команди та змінюйте свої міста!

Стати частиною фестивальної родини можна, заповнивши анкету за посиланням: https://cutt.ly/leF7LW Поставити питання можна менеджеру Анастасії Вергелес на e-mail [email protected], або за телефоном: +380973492863

Перший модуль Академії 22-26 травня, другий модуль – 12-16 червня.

Фестиваль “З країни в Україну” проходив в 2014 році за власні кошти засновників фонду в 11 містах Східної України. В 2015 році на новому рівні фестиваль було підтримано ініціативою UCBI і фестиваль відбувся в 18 містах Південного Сходу країни. В 2016 році ініціатива перетворилася на повноцінний повноформатний проект, який було підтримано в 11 містах українського Сходу і у фестивалю з’явилася нова аудиторія – культурні активісти та волонтери і серії навчальних заходів – ворк-шопів з проектного менеджменту та ефективних комунікацій, як інструмент роботи з нею. В 2017 році фестиваль було проведено в 6 містах Сходу. У фестивалю з’явилася своя Академія – навчальна програма, яка складалася із одного п’ятиденного модулю і була напрямлена на роботу із культурними менеджерами міст учасників. В 2018 році фестиваль набув сталості у своєму оновленому форматі – Повноцінна навчальна програма, яка включала в себе 2 навчальних модулі по 5 днів, блок рефлексії та налізу після фестивалю та фестивальні активності в 9 містах сходу.

 

08 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів