Звіт начальника служби у справах дітей Закарпатської ОДА: ключові моменти

Звіт начальника служби у справах дітей Закарпатської ОДА: ключові моменти
Новосформована Громадська рада при Закарпатській обласній державній адміністрації приступила до виконання своїх повноважень з новими силами.

 

2 травня відбулося робоче засідання комісії Громадської ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства, на якому, крім обговорення орієнтованих напрямів роботи, було заслухано публічне представлення начальником служби у справах дітей облдержадміністрації Світланою Якімеліною звіту про виконання паспорту бюджетної програми «Заклади і заходи з питань дітей та їх соціального захисту». Зокрема, доповідач зауважила, що на реалізацію заходів Регіональної програми забезпечення права дитини на виховання у сімейному оточенні на 2018 – 2025 роки у 2018 році з обласного бюджету виділено 205 тис. грн., з яких використано 181,1 тис. грн. Заходами програми охоплено 2281 дитина, що становить 75% від усіх дітей, що перебувають на обліку у службах у справах дітей області, проведено 15 семінарів-навчань за різними напрямками роботи, придбано 515 новорічних подарунків, видано методичні рекомендації по роботі з дітьми, які зазнали жорстокого поводження, буклети «12 кроків до усиновлення» та настільні календарі тощо.

Разом з тим, реалізація заходів програми дала змогу збільшити відсоток охоплення дітей сімейними формами виховання з 85 відсотків у 2017 році до 86,1 – у 2018 році; у 2018 році відкрито 7 дитячих будинків сімейного типу, до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу влаштовано 32 дитини. Крім того, на функціонування у минулому році обласного притулку для дітей виділено 5 159 тис. грн., на капітальний ремонт фасаду житлового корпусу – 1000 тис. грн.; на функціонування Закарпатського центру соціально-психологічної реабілітації дітей – 3572,9 тис. грн.

 

За інформацією голови комісії Маріана Токар

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів