ТОП міфів про сонцезахисні окуляри

ТОП міфів про сонцезахисні окуляри
Зберігайте, щоб не загубити.

 

Міф 1: Чим дорожчі окуляри, тим краще вони захищають

Єдине, що має значення — здатність окулярів запобігати впливу UVA і UVB променів. Перед покупкою перевіряйте етикетку: чим вище відсоток блокування, тим кращі окуляри.Справа не в ціні.

Міф 2: Розмір скла не має значення

Чим вужче скельця, тим менший захист. Коли ми одягаємо темні окуляри, зіниця розширюється, і якщо оправа занадто вузька, ультрафіолету буде простіше проникнути в очі. Тож вибирайте окуляри з товстими скельцями.

Міф 3: Подряпини на склі не шкодять окулярам

Подряпини на склі дійсно не впливають на здатність окуляр захищати нас від ультрафіолету, але вони можуть зашкодити нашому зору. Якщо на лінзах є дефект, нам доводиться сильніше напружувати очі, що може призвести до перевтоми і в підсумку — зниження зору.

Міф 4: Колір лінзи має значення

Сині, чорні, сірі, коричневі і навіть зелені — не має ніякого значення, якого кольору лінзи у ваших захисних окулярах. Головне — їх здатність затримувати небезпечні промені.

Міф 5: Будь-які темні окуляри захищають від ультрафіолету

Здатність до блокування небезпечних променів є тільки у поляризованих лінз, які встановлені під певним кутом. Тому важливо вибирати тільки «корисні» окуляри, з функцією захисту від ультрафіолету.

Міф 6: У сонцезахисних окулярів є свій «термін придатності»

Якщо на склі немає подряпин, відколів та інших дефектів, не має значення, скільки років вашим очками — вони як і раніше здатні до ефективного захисту. Так що немає ніякої необхідності кожне літо купувати нові окуляри — крім бажання слідувати за модними трендами.

Міф 7: Чим темніші лінзи, тим вищий захист

Насправді: Рівень захисту від ультрафіолету не визначається глибиною кольору лінзи. Матеріал виготовлення й тип обробки лінзи — ось фактори, які мають значення. Забезпечити по?справжньому ефективний захист здатні навіть не дуже темні окуляри.

Міф 8: Окуляри від сонця потрібні тільки влітку

Насправді: На жаль, це не так. Влітку, навесні (навіть у березні), а також взимку, особливо в сонячні морозні дні, коли сонце відбивається від білого снігу, нашим очам необхідний захист. Крім того, звичка носити темні окуляри в сонячні дні незалежно від сезону захистить ніжну шкіру навколо очей від утворення зморшок.

Ukr.Media.

 

14 травня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів